Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Rumen izcedek iz dojk

Rumen izcedek iz dojk

Lepo pozdravljeni!
Sem mati leto in pol starega sina. Z možem se trudiva, da bi v drugič zanosila. Imam en problem, ki sem ga opazila 20. dan ciklusa. Ob pritisku na dojko mi priteče rumen izcedek (iz obeh dojk).
Naj povem, da sem prvega otroka dojila 11 mesecev.
Kaj bi to lahko pomenilo? Ali je potrebno opraviti kakšen pregled.
Vprašanje bi drugače postavila dr. Pušenjaku v forumu ginekologija in porodništvo, a je žal odsoten cel mesec. Morda mi boste lahko pomagali tudi vi.
Hvala za odgovor,
LP Lina

Spoštovani!

Verjetno gre pri vas le za odziv na povečano hormonsko aktivnost, predvsem ker se izcedek ponavlja le ob določenem času v ciklusu in ker od dojenja še ni preteklo dolgo časa. Izcedek se pojavi kot posledica priprave dojke. Mislim, da boste lahko kljub temu zanosili, če pa bi bil izcedek rjavo ali krvavkasto obarvan, morate takoj k zdravniku.

Hvala za odgovor. Me pa še nekaj zanima. Omenjate, da je to posledica priprave dojke. Kaj to točno pomeni. Ali je to lahko tudi znak za prisotnost nosečnosti??!!
Še enkrat hvala,
LP Lina

Ni nujno, vendar če vzamemo, da je ovulacija približno 14.dan, se od tega dne do cca 2 dni pred menstruacijo (če do nosečnosti ne pride) telo pripravlja na morebitno nosečnost in je temu ustrezna tudi hormonalna podpora, zato lahko pri dojkah, ki so še nedavno proizvajale mleko, pride do rahlega draženja in izcedka, morda se bo ta nadaljeval, če boste dejansko zanosili.

Hvala!

LEP POZDRAV,PRE TRI LETA IN POL SEM RODILA V 23TEDNU NOSECNOSTI,MLEKO SEM SI CRPALA 6MESECI,PRED PARI MESECI SEM OPAZILA BELI IZCEDEK IZ DESNE DOJKE IN TO KO PRITISNEM NA BRDAVICO,PRED MENSTRUACIJU OPAZIM PIKICI RUMENU NA MODRCU,GINEKOLOGINJU SE VPRASALA ZA TA IZCEDEK PA JE REKLA DA TO NI NIC,SICER MORAM SE DODAT DA SE ZDAJ Z MOZEM TRUDIVA V DRUGO NOSECNOST,PA ME ZA NIMA VAS ODGOVOR. L.P.ALMA

Kot ste lahko prebrali ze v odgovorih na prejsnja vprasanja, gre verjetno za hormonski odziv. Nic hudega torej.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close