Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina utrujenost

utrujenost

Zdravo!!
Sem študentka – 20 let – in imam veliko težavo – non stop se mi spi!! To se mi dogaja že dobro leto, prej teh problemov nisem imela. Spim od 10 do 12 ur na dan. Tudi utrujena sem večkrat. Vedno ko sem prišla s faxa sem šla spat, pa čeprav sem pozno vstala. Sedaj pa se niti učit ne morem, ker zaspim za knjigo ali pa se kar zamislim ( sicer je tudi snov dolgočasna). Do sedaj sem bila vedno uspešna dijakinja in študentka – letos pa mi gre vse narobe, kar me je zelo potrlo. Kaj je lahko temu uzrok??
Moj drugi problem so lasi, ki mi izpadajo. Sicer ne vedno pretirano, vendar so določena obdobja, ko mi zelo. Zdravnica me je dala na pregled krvi pa je bilo ok – mene pa še vedno skrbi. Jemala sem že razne tabletke vitaminske prav za lase, samo niso nič pomagale. Tudi pivski kvas jem, pa ni nič boljše. V bistvu se mi ne dela nobena pleša, ampak vseeno, ne vem na dolgi rok kaj bo – ali je to normalno. Kaj naj naredim?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!!
Sara

Spoštovani!

Po moje je najprej potrebno opraviti temeljit splošni pregled in izključiti vse telesne možne razloge kot so: slabokrvnost, prenizek tlak ipd., potem, če bo vse v redu, pa sledi pogovor s psihiatrom. Možni psihični razlogi so zavračanje študija (nepravilno izbran ali pretežek študij) in zato “beg” v spanje.

Mwni probleme povzroča nizek pritisk. Dokler sem v gibanju, je v redu. Takoj pa,ko se vsedem, da bi gledala televizijo ali brala knjigo, zaspim

Tudi meni se je to dogajalo nato sem govorila s prijateljico ki ima skos tok energije in lahko dela se uči gre zvečer ven in živi normalno brez poživil….tako mi je rekla da spi okoli 7ur, jaz pa spim 10-12 ur in to je to!!Preveč spite vsi po vrsti z mano na čelu!Zdaj ko spim manj zjutraj vstanem grem tečt in imam zdrav zajtrk veliko smeha niti slučajno ne občutim zaspanosti…Probajte

Pozdravčki
nataša

New Report

Close