Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tablete jabolčnega kisa

tablete jabolčnega kisa

Zanima me ali so tablete jabolčnega kisa škodljive zdravju in ali z njimi res lahko ogromno shujšaš?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav Sony

O jabolčnem kisu, v tabletah ali kar tako, se sicer v zadnjem času veliko govori, znanstveno pa ni dokazano, da bi z njim veliko shujšali, škodovati pa res ne more. Znanstveno dokazano pa je, da neka substanca v ananasu deluje shujševalno, seveda bi morali dobiti ananasov ekstrakt, sicer je nemogoče pojesti takšne količine surovega ananasa, da bi bilo učinkovito.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Lp Sony

Spoštvani

Zasledila sem reklamo za ananasovoe kapsule, ki naj bi vsebovale ananas v prahu z protivrednostjo 10 sadežev ananasa in naj bi drastično zmanjšale kalorično vrednost živil Razlaga , kako naj bi delovale je zelo površna: direktno naj bi napadle maščobne celice, ki naj bi se nato razletele in uničile, organizem pa naj bi jih izločil. To verjetno ni kakšna znanstvena razlaga. Kljub vsemu pa bi želela vedeti kaj več o delovanju in vaše mnenje.

Hvala in LP

Špela

Priznam, da se na te stvari ne spoznam preveč in da bo tudi moja razlaga “znanstvena”: v principu vsi naravni ali umetni pripravki (tablete) delujejo na tri načine:
– zmanjšujejo tek oz. povzročajo averzijo do hrane, ali
– zvečujejo porabo (bazalni metabolizem) in povečajo fizično in psihično aktivnost (amfetamini), ali
– slabšajo resorbcijo hranilnih snovi iz prebavnega trakta

in prav zadnje mislim, da povzročajo posamezne sadne kisline, ki so tudi v ananasu in verjetno tudi v jabolkih. Gre pa za to, da se te snovi v naravi nahajajo le v majhnih koncentracijah, torej je treba pojesti zelo veliko posameznega živila, da bi dosegli učinek.

New Report

Close