Najdi forum

zaskrbljena

živjo

lep pozdarv najprej

mam en velk problem!!

mam fanta, pa sem ga varala, še zdaj se ne zavedam zakaj sem to nardila, vse skupaj zelo obžalujem. s fantom nisva še imela spolnih odnosov in še misli da sm devica, ker pa nisem več in sem nardila nosečni test, ki je bil pozitiven, kako mu naj to povem!! problem pa še je nasleden spolne odnose sem imela s fantom svoje sestre!!! prej ko sm bla mela 20kg ma niti ni hoto pogledat, men pa se je že vedno zelo dopadel, sedaj ko sem pa res suha, pa naju je neke pičlo pa sva spala skupaj. stara sem šele 16let, on pa bo 19. sama morm priznat, da sva mela 3spolne odnose, enkrat tudi nezaščitenega, v seksu sem zelo uživala. In sedaj me je zelo starh, ker vem sem nardila zelo napako, in ne vem kaj naj nardim. kaj so ti testi 100%, nočem izgubiti nobenega zato ne vem kaj naj najrdim….???

Ti si pa res šla v vse možne dreke. Punca si nora. Primož je v prejšni temi napisou. Pamet ja modrosti pa ne.

Če s noseča, kaj pa misliš nardt, mislš da te bodo tastari gledal, kaj šese sestra.

…..ko ko …š

jaka

Tole si pa tako zmedeno napisala, da ne vem več kaj je glavni problem, oziroma jih je toliko, da sem pomislil, da si si vse skupaj izmislila:
1. Varala si fanta, ki misli, da si še nedolžna?
2. Varala si ga s fantom tvoje punce?!!!!!
3. Noseča si s tem, s katerim si varala
4. Nobenega nočeš izgubit?!!!!!

Pa kaj je s tabo? Na vse to kar si napisala praviš dan očeš nobenega izgubit! Najprej se pozanimaj kako sigurno je tole s tvojo nosečnostjo, potem se pa v roke vzemi in ne delaj več bedarij. Očitno si totalno nezrela in seks definitivno še nio zate, saj si povsem brezglava.

Punca, punca!

Kaj naj ti rečem? To, da si ravnala zelo nespametno in neodgovorno, pa ne samo zaradi nosečnosti in nezaščitenih spolnih odnosov pri 16-tih, ampak tudi, ker se mešaš med sestro in njenega tipa – poleg tega, da imaš fanta, do katerega nisi poštena, ti bo verjetno vsakdo povedal.
In sedaj te skrbi zato, ker ne bi rada nobenega od nju izgubila?? Mislim ….!
V zelo veliki godlji si, upam, da se zavedaš tega!

Razmisli najprej, kaj boš s sama sabo, kaj boš z otrokom (dokler še ni prepozno), potem pa razmišljaj o sexu in o fantih!!!!!! In predvsem začni razmišljati o svojih dejanjih in ODRASTI!

In sploh kako se bo počutila tvoja sestra, ko bo izvedela, da si bila z njenim tipom in z njim celo zanosila? Sta morda kaj pomislila na njo, ko sta sexala? Verjetno že ne!

Težko mi je, ker ne najdem niti ene spodbudne besede zate, kot pa da si (sta) za nastalo situacijo kriva sama.

Deklica, žal si predvsem izgubila predvsem sebe. Svojo pamet pa vse kaže že davno tega. Oprosti, ampak vse bedarije ki si jih storila, to samo potrjujejo. Ponavadi ne sodim in ne pametujem preveč rada, ampak tole je pa višek.
Se strinjam, da se predvsem spravi do ginekologa in ugotovi, če si zares noseča. Če nisi, pusti vse skupaj za sabo in se vzemi v roke. Vsekakor ti predlagam, da z vsemi, tudi starši, vse skupaj razčistiš. Niti predstavljati si ne morem kako hudo bo to, ampak moraš iti naprej. Predvsem pa ponavljam, vzemi se v roke. Pogovori se s starši. Verjetno imaš prijateljice tvojih let, ki jim lahko zaupaš, ampak tukaj potrebuješ nekaj zrelosti v nasvetih. Lahko je teta, stric, pogovori se. Če pa si noseča, pa močno razmisli. Ne vem sicer kakšen je tvoj pogled na splav, zato ne bom rekla nič. Pogovori se s starši kaj in kako naprej. Sploh še nisi zrela za spolnost. Raje si najdi hobi. Pojdi se rolat. Delaj šolo! In verjemi, vse tole je samo dobronamerno.

LP, Tanja

A tebe samo skrbi kako povedat fantu, kaj pa pozitivni test. To te očitno nč ne skrbi. Bi te blo treba ene dvakrat pošteno čez rit. Tud nobenga pretiranga obžalovanja ni čutit v tvojem pismu. A se ti sploh zavedaš kje si pristala, pa šele 16. jih imaš. Kaj pa tvoji starši, a si kej v stiku z njimi. Ne vem, tako brezosebno vse skup napisano, da dvomim v resnost tega problema. Kakorkoli, vse skupi je skrajno otročje in neodgovorno, posledice in to ne majhne, pa boš nosila sama. Na tako obnašanje sem brez besed in ti tud kej pametnega ne morem svetovat, k me je to res razjezilo in bi ti lahko sm eno prmazala. Oprosti na grobost, ampak ne čutim nobene potrebe po sočustvovanju.
Ej, ženska pa če se že odločta s “svakom” dol dajat, si kondoma res ne morta priskrbet. Obadva sta ena …..

Grem kr dol s tega, k mi bo pokrov od jeze odneslu. Šmrkat misl, da se mora za vsako ceno dol dat, pol se pa poramenih traplat: jst sm se pa dol dala in to s sestrinim, ma me prej še opazu ni, zdej me je pa nategnu. Jupiiii, všeč sem mu. Ti, k mislš da sm bulša od sestre, ma sigurnu sm… GROZZZAAAAA!!!!!

Lepo ž (ah nč ne bom več napisala).

1. Najprej se prepričaj, če si res noseča (testi, ki jih kupiš v lekarni so zelo zanesljivi – npr. Clearblue)
2. Če si res noseča, se boš verjetno odločila za splav – to lahko izvedeš tudi tako, da nikomur ne poveš, morda zaupaš le res dobri prijateljici
3. To jemlješ kot napako in izkušnjo, iz katere – upam, se boš kaj naučila; nima pa smisla, da sebe v nedogled obtožuješ za svojo napako!

Joj joj punca ne morem verjeti kam si zabredla v veliko godljo, da se ne boš sama sebe prepoznala. Jz ne morem si pomisliti, da bi z svakom šla v posteljo oj——–joj joj joj kaj razmišljaš ? a imaš slamo v glavi??? Vprašala si če je test za nosečnost 100% pri klirbluju je 100% ti pokaže takoj en dan zaostanka menstruacije kdaj si pa ti pogledala test pa ne vem. Kako boš lahko pogledala sestri v oči? oz vsem ostalim? Nebi bila v tvoji koži za nič na svetu, ne vem kako boš to speljala ostala sem brez besed, ostali moji predhodniki pa so vse povedali tako kot je prav. Oprosti na grobih besedah ampak si ne zaslužiš, da ti povemo L. P.
PAMET V ROKE NE PA V PIZDO

Samo eno vprašanje imam. A opravljajo splav tudi mladoletnim puncam brez vednosti staršev?

Marjan
Sploh mladoletnicam ne delajo splav brez starševskega podpisa, razen če gre nekje v samoplačniško zato pa ne vem, če sploh delajo pri nas v Sloveniji nisem tako na tekočem
L. P.

Dajmo no, punca je naredila napako, vendar je to linčanje popolnoma nepotrebno. Strinjam se, da se je obnašala neodgovorno in butasto ( oprosti Kala, tako je), je pa trenutno bolj potrebna nasveta kot pridiganja.
Kala tebi pa: prvo ginekolog in poskrbi zate oz. za otroka, kakorkoli se boš odločila, potem pa reši pri sebi, kaj bi rada od ljudi okoli sebe in kaj boš dobila s takim obnašanjem. Veš, slejkoprej se vse vrne, dabro in slabo.
Kot prvo pa ginekolog.
Srečno

Marjan
Ne more delati splava brez staršov, ki se morajo podpisati, razen če gre v samoplačniško ampak nisem tako seznanjena, da bi vedela če to delajo pri nas v Sloveniji, ampak mislim,da to pri nas ne more narediti. l.p.

Mislim punca- malo odgovornosti in samospoštovanja ne bi škodilo!!!

Strinjam se s Bebo.. res tej nasi sestnajstletnici pridige prav nic ne bodo pomagale.. ce je ze v takem dreku je ne potiskajmo se globlje.
Draga Kala , poisci nekoga, ki ti bo resnicno znal pomagati. Sama, po pisanju sodec se nisi sposobna poskrbeti zase. Zelim ti, da bi vse kar se da hitro resila in dozorela, ter poskrbela tudi za ostale prizadete ob vsem tem.. se raje pa bi videla, da je tole tvoje pismo napisano bolj iz zabave in ima z resnico malo skupnega!

To si povedala ali pa napisala, kot da nič ne bi bilo – no da ti je pa sedaj težko zaradi svojega fanta, kateri misli da si devica – oprosti ampak mora biti slep, da ne vidi kaj ima zraven sebe. Res se vskaomur lahko zgodi kaj nepridipravega, ampak ko sprašuješ kaj naj narediš glede tega, da je tes bil pozitiven in da nočeš oba izgubiti??? Kaj to pomeni? A otroka in sestrinega fanta? Ali obeh fantov?

Mislim, da si precej zmedena, zato ne dopusti da še zmedo preneseš na vašo družino. Test opravi še enkrat, če bo pozitiven, se odpravi h ginekologu, da ti bo dal nadaljna pojasnila in napotke. Ker si mladoletna bo za splav potreben podpis staršev……Jezus kam si se pripeljala?

PUNCA PROSIM TE, VEM DA JE MLADOST NOROST AMPAK POBERI SE V RED.

SSRCNO UPAM DA NAKLADAS. CENE PA….
SAMA SI SI SKUHALA-DA PREVARAS TIPA-OK V TVOJIH LETIH SE KAR RAZUMLJIVO.AMPAK SESTRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mene pa zanima od kdaj se ljudje tako z levo roko odlocajo za splav pa ste bolani!!
TO naj bi bila skrajna moznost. Ne pa neki tazga kt ce gres v trgovino po sladoled! Sej ni cudn da tok mladih sexa brez zascite bolezni se ne bojimo sej ce zanosm grem pa splav delat pa tja v kafic pri povodnem mozu na pir! Pa je folk res nor? Zal mi je ampak vecina se sploh ne zaveda tezav ki ti jih splav lahko povzroci!

Strinjam se, da splav res ni tako kot, da bi šel v trgovino in … Posledice splava so lahko hudi, vendar kaj še sploh ostane punci (razen seveda oddaje v posvojitev oz. da kdo drug prevzame skrb za otroka), če še za sebe ne more biti odgovorna, kaj šele za otroka!
Možno, da se motim, vendar punca najprej potrebuje čas, da odraste in ugotovi kaj sploh želi od življenja.
Vsako življenje je dragoceno – to je res, vendar za kakšno ceno?

Splav opravljajo tudi mladoletnim puncam in to brez vednosti staršev. Tudi plačati ni potrebno. To vem, ker je šla moja prijateljica skozi to. Stara je bila petnajst let. Za vse poskrbijo v zdravstvenem domu na Metelkovi v Ljubljani.
L.P.

Za splav mladoletnica v Sloveniji ne potrebuje podpisa staršev, vendar pa je po zakonu zdravstvena ustanova, ki opravi splav dolžna o tem obvestiti starše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close