Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Ali ste vsi v državnih službah?

Ali ste vsi v državnih službah?

Vse bolj ko pregledujem ta forum, opažam, da vas je zelo veliko, ki lahko prebirate te spletne strani cel dan, tudi dopoldne, ko nas je večina v službi.
Zato pa sebi in tudi vam postavljam uprašanje, ali ste vsi v državnih službah in si na ta način krajšate dolge “delovne” dopoldneve?
Jaz si tega ne morem privoščiti, pa čeprav imam tudi dopoldne dostop do spletnih strani.

LP

Sem in nisem v drzavni sluzbi, kar pomeni, da je moje delo sicer deloma
placano od drzave/proracuna, vendar hkrati pod mocnim kriticnim drobnogledom,
kar pomeni, da stejejo le rezultati.

Za skok in pogled na spletno stran pa seveda imam cas – za kaksen stavek
napisati tudi – neke vrste mozganska telovadba, bi rekel.

jaz nisem, jaz sem v d.o.o.. Je pa odvisno od dneva, koliko časa imama za over.net.

Tudi jaz!

Vesna, a pol res samo delas al kaj?

Ne vem.. pri nas nekateri cvekajo v tri dni, eni pijejo kavo, drugi pa beremo in odgovarjamo na med.over.net.
Delo zaradi tega ne trpi, pomembni so rezultati dela..
Da tu in tam pokukas na forum res ni nic takega.. ali pa?!?

Ni čisto državna institucija, a sistem dela je podoben. To, da imam relativno ugoden delovni čas, da lahko malo brskam po internetu ali skočim malo ven oziroma opravim kaj zase, mi pomeni več kot boljša plača.

V bistvu sem v državni službi. Tu in tam skočim na internet malo pogeldat kot predah med delom. Koliko časa je za to pa je seveda odvisno od količine in narave dela, ki ga opravljam.

Jst tud nisem v državni službi. Čas za pregledovanje foruma pa je odvisen (kot pri ostalih) od količine dela, ki ga moram opraviti. Če ne drugače skočim na internet med malico.

Ajdi bok, Poli

Jaz se lahko pohvalim, da mi državna služba omogoča pogled v svet in v forume. Moram reči, da je internet medij, ki gre k splošni razgledanosti in ga rad uporabljam. Vmes pogledam tudi v razne forume in se marsikaj naučim. V bistvu se cel čas učim, tako ali drugače. Na srečo nisem na tekočem traku!

Pri nas v d.d. je bil do sedaj dostop do Interneta omogocen in sama sem gledala predvsem izobrazevalne stvari. Tale form in ostale “zabavne” zadeve, pa samo doma. Ker pa so v sluzbi, nekateri to zelo na veliko izrabljali, so pametnjakovici sli in vseli vsem dostop do Interneta. Vsak je pac moral napisati par strani, ki jih res nujno rabi, pa ima samo do tistih dostop. Nimam komentarja in sem zelo razocarana nad sluzbo in podjetjem. Je pa to zelo ugledno podjetje, ki ima ze vse mozne certifikate in ne vem kaj se vse, pa bla bla bla kako fajn so do delavcev, v bistvu smo pa samo stroji, ki delajo 8 ur in iz tebe hocejo izstisniti najvec. Zal je tako. in mislim, da bo vedno huje in huje, da o pol urni malici,za katero nikoli ni cas, ne govorim, kaj da bi vmes se kaj privat ven skocil.

sem pa vesela za vse vas, ki imate cas tudi med sluzbo kaj pogledat.

lp

Recimo, da sem v državni službi, toda na mestu, na katerem sem, do penzije še ne bo priključen na kakšen internet. Na ta forum dostopam izključno od doma na svoje stroške (preko Siol-a).
Jack

Tudi jaz sem v državni službi, vendar si pa še vedno najdem čas za over.net, doma nimam interneta, tako da mi drugega ne preostane kot da to delam v službi. Včasih kadar pa imam dela čez glavo pa net ne pride v poštev do kakšnega tedna tudi.

lep pozdrav!

hmm… ej ti predlagam, da das kot svojo nujno stran http://www.slowwwenia.com oziroma http://www.yahoo.com, ali kaj podobnega, in potem indirektno prides na zeljeno stran z iskalnikom, tako to jaz pocnem na faxu, kjer so nam nadrejeni tudi zaprli nekaj strani, med njimi tudi http://www.med.over.net, mislim sramota….
ti pa kr povej katero je tole tvoje d.d. podjetje, ki je naredilo tako pametno potezo, da ga ne bomo vec obcudovali!!!

aja,… jst imam pa cas skoraj vedno, saj trenutno uzivam v brezdelju, v soncku in izletih na morje, sem namrec studentka in zdaj imamo pocitnice, morda si bom nasla se kaksno delo preko servisa, da mi v ljubljani ne bo prevec dolgcas.. 🙂
pa lep dopust vam zelim! moj se kar traja:)

Ja, ne vem, Vesna, po čem sklepaš, da imajo samo ljudje v državnih službah čas za internet. Dokler sem bila sama v državni službi, nisem imela NITI POD RAZNO časa, da bi surfala. Mogoče sem bila sama kriva, ker sem si naložila preveč dela, ker vem, da so nekateri to tudi počeli, vendar pa kolikor vem, danes to ni tako preprosto. Prijateljice, ki so še vedno na Ministrstvu pravijo, da imajo omejen dostop – lahko gledajo le strani, ki so v povezavi z njihovim delom. Celo e-pošte ne morejo več prejemati, če je privatna, ampak si lahko pišejo le med seboj (mislim znotraj ministrstva).
Sama imam zdaj svoje podjetje, tako lahko skočim na net kadar imam čas, ali pa popoldne doma – imam isti naslov doma in v službi in stroške časti firma (seveda pa moram ta denar zaslužiti sama:)))

Mojca, ali lahko zaupaš za katero Ministrstvo gre?

Živela svoboda, živela!
Kar nekaj dni je minilo od mojega oglašanja in opažam, da se vsi nekaj pritožujete, da vam v državnih službah omejujejo oziroma “omogočajo” dostop samo za službene potrebe.
Čisto pravilno.
Se je že kdo vprašal zakaj?
V službo hodite zato, da delate, ne pa da zapravljate daukoplačevačev (tudi Moj) denar, oprostite, razen nekaterih izjem, ki to delajo za med svojim delovnim časom v svojem imenu za svoj denar.
Kar malo prelistajte strani, pa boste ugotovili koliko ur tedensko porabijo nekateri za prebiranje in pisanje na tem forumu med delovnim časom.
Urna postavka x število ur na teden x število državnih uradnikov, ki (še) imajo neomejen dostop do interneta = NO, NITI NI TAKO MALO, Vse to je davkoplačevalski denar.

P.S.
Kdor pa nima doma računalnika, naj si ga pa kupi, ali pa naj gre popoldne v knižnico ali v kako drugo ustanovo, kjer nudijo brezplačen dostop do internet strani.

LP

Draga Vesna , kaj bi rekla sele na tole..jst hodim v pisarno kjer dela moj dragi, drugace sem studentka.. in surfam vcasih celo do jutra..:))
je pa res da moj fant dela v firmi, ki se trzi samo iz lastne produkcije, tako da drzava prstev nima vmes.. in moj dragi mi pravi, da lahko pridem kadarkoli hocem, ker itak vse poplaca s svojim delom in se vec!
Pa se nekaj, niso tisti krivi, ki med delom surfajo po internetu
Ce pa bi bila sama v drzavni sluzbi in imela moznost uporabe interneta in cas bi to koristila vsekakor sto na uro.
Nasa drzava je tako pametna, in zelo pametno organizira delo drzavnih delavcev.

Jaz lahko povem samo izkusnjo,ki sem jo pred nekaj leti dozivela, ko sem upravljala studentsko delo na telekomu. Mislim katastrofa, koliko zaposlenih, ki niso imeli prav nic za poceti, vsak dan so glumili, da kao nekaj delajo, da so lahko opravicili svoj mesecni dohodek.
V pisarni, kjer sem bila jaz, nas je bilo 7, s tem , da bi jaz, pa tukaj se ne hvalim, ampak vam cist realno povem, namesto vseh v dveh urah opravila tisto delo, ki so ga gospe opravljale cel delavni dan, medtem pa se jamrale, kako jim je hudo.
Takrat sem bila prvo leto na faxu.

kar se tice davkoplacevalskega denarja in njegovega prerazporejanja se raje obrni na kksno visjo instanco, saj tisti na vrhu odlocajo.. mi samo zgrabimo priloznost, ki se nam ponuja!!
pa lep pozdrav!

Jaz pa nisem v državni službi, pa nisem doma, pa nisem…, ma ne, saj ni potrebno biti v državni službi, da lahko brskaš tudi po internetu ane. Ko pa bosta moja otroka toliko velika, da bosta potrebovala računalnik, ga bomo pa tudi kupili. Potem bomo pa tudi doma surfali 🙂

Ministrstvo za finance, DURS

Jaz mislim, da v državnih službah so nekateri prav neproduktivni. Sploh si ne znajo delo organizirat in z malenkostmi in bedarijami porabijo preveč časa! Tisto kar jaz naredim v enem dnevu marsigdo cel teden ne bi zmogel…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close