Najdi forum

mamice študentke

Zanima me, kaj mislite, kako kaj živijo ( in se preživljajo ) mamice študentke. Ali jih fakulteta pri tem kaj podpira, ali jim nudi kakršnokoli pomoč. Kako pa država skrbi za njih ?
Že v naprej hvala za odgovore !

Kolikor vem, dobi mamica študentka na mesec od države 20 000 (otroškega dodatka). To je najbrž dovolj le za plenice..tako da..Sigurno jim ni lahko; ovira jih faks..pa pomankanje denarja..Bistveno lažje pa je seveda če je vsaj fant oz maž zaposlen. Sicer pa mislim, da ni najboj pametno roti v času študija-ampak čudna so pota gospodova..

Jaz pa mislim, da bo čedalje bolj pametno imeti otroka v času študija, npr. v zadnjem letniku. Teoretično… ko ženska konča faks, je stara približno 25 let. Že tako se delodajalci otepajo mladih žensk, sploh takih, ki še nimajo otrok, ker jih bodo sigurno v roku parih let imele. No, sem zašla s teme…
Mislim, da je za mamice študentke precej slabo poskrbljeno, edino kar je, da sigurno dobi sobo v študentskem domu. Ampak kje je pa potem hrana pa obleka pa vse ostale stvari, ki jih mamica in dojenček potrebujeta? In (popravite me, če se motim) zadnjič sem nekje zasledila, da so študentkam-mamicam ukinili ene privilegije kar se tiče študija (zamrznitev statusa, vpisni pogoji za višji letnik, itd.). Če je to res, potem ne morem drugega reči kot – svinjarija.

No.o ukinitvi teh privilegijev mamicam-študentkam ne vem nič.vsaj ne na našem faksu..No.sej ravno zaradi pomankanja finančnih sredstev se mi ne zdi posebaj pametno met otrok v času študija.

KDAJ GA JE PA POTEM PAMETNO IMETI ?

a vama jaz nekaj povem.mamica studentka dobi na mesec 80 000 sit,ce je tudi fant student.drugace pa 40 000.plus tega so se otroski dodatki…prav lustno jim je.to je najboljsi cas za met otroka.

Zanima me, od kod ti ta podatek – 40000 sit ( če sem prav razumela, če oče ni študent ) ? Res te prosim za odgovor – natančen !!!
HVALA

rozna dolina-studentski domovi- ima prav sobice namenjene studentskim druzinam, tja se ne moremo vseliti navadni smrtniki, (cetudi je cakalna doba za studentsko sobo zeloooo dolga) ker so rezervirane prav za njih. Kar se mi zdi edino prav in lepo.

podpiram jih,

didi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close