Najdi forum

študentska stavka

Zanima me, kaj si mislite o napovedani študentski stavki. Jo podpirate? zakaj? jaz študente 100% podpiram. Tudi sam sem bil pred kratkim študent in dobro vem s kakšnimi problemi se srečujejo. Brez štipendij, neobdavčenega študentskega dela, bonov za malico bi bilo pri nas skoraj nemogoče študirat. Da ne omenjam napovedanih šolnin. In vse to hočejo spremenit zaradi tega našega divjega priključevanja EU, ko se sploh ne vprašajo kaj je že dobrega pri nas, kaj se splača ohranit, ampak kratko malo kopirajo evropsko zakonodajo. Temu se je treba upret! Saj ni res da bi morali pred vstopom v EU zavreči vse kar je unikatno našega in preverjeno dobrega. Dovolj je tega klečeplazenja! Zato z vsem srcem podpiram študentsko stavko!

Tut jst…že zdej mam probleme z denarjem…preveč zapravljam…Ampak letos tut jst vstopam v študentsko življenje in vse te podražitve…Tko da stavko čist podpiram!

Kot študentka seveda podpiram študentsko stavko. Poleg vseh zahtev, za katere prosimo študentje, bi se morali malo zavzemati tudi za nas mamice študentke, saj se mi zdi, da nimamo nikakršnih olajšav glede vsega…

meni se pa zdi, da še vedno preveč živite v starih dobrih socialističnih časih

Če pogledamo, kako imajo študij “pošlihtan” v Ameriki in pri nas (da o drugih stvareh niti ne govorimo), lahko opazimo, da se našim študentom prekleto dobro gode! In dosti jih napotnice in druge bonitete tako grdo izkorišča, da ni res. Plačuje jih pa folk, ki dela in se jim pol zdi za malo, da nekateri vlečejo šolanje do onemoglosti. Ampak, anyhow, podpiram študente :))))))

očitno je ves neštudentski folk premalo natančno informiran o večini zadev…

Res se napotnice in študentski servisi nasploh izrabljajo za pranje denarja, samo to ni problem študentov, to je problem nadzora nad to dejavnostjo. Tu bi se dalo stvari urediti tako da bi bilo delovanje servisov pod strogim nadzorom, študentje pa ne bi bili ob ta prepotrebni vir zaslužka.

No, koncno smo docakal te studentske demonstracije. Sama sm tud studentka, vendar se demonstracij nisem udelezila, ker nekateri studentje tudi studiramo in nimamo casa za take stvari. Na splosno nimam nic proti tem demonstracijam. Ampak kar sm vceraj videla po TV, ko so porocali o demonstracijah, me je enostavno pojezilo. Kar sm vidla je blo eno podivjano hordo, ki hoce na vsak nacin izkoristit vsako “zabavo” da se lahko napije in razgraja. S tem so pokazali, da se jih, da se nas, ne more jemati resno.
Metanje jajc in steklenic ter drugih stvari v parlament, LEPO VAS PROSIM!!!!!!!! A je blo treba tega?????

A se vam študentom ne zdi, da vas je nekdo malo izkoristil in v bistvu demonstrirate za interese nekoga drugega (ŠOU).
Pa se to: kolikor vem so študente v času študija dolžni vzdrževati starši. Če tega ne zmorejo je lepo, da si lahko šudentje sami pomagajo. Tukaj sploh niso v igri dohodki, ki omogočajo preživetje (kolikor vem bodo ti še vedno neobdavčeni) ampak tisti, ki so večji od tistih, ki jih dobi marsikateri davčni zavezanec.

Jest sm pa popolnoma za. Če ne bi delala zraven študija, mi ne bi zneslo tud pod razno. Tako pa kar gre. Niso študentska leta najlepša, če si ne morš čist nč privoščit.
Glede šolnin pa sploh. A so mal zmešani? V ameriki so pa itak čist drugačne plače, tako, da si starši to lahko privoščijo.

Sem študent, vendar stavke v nobenem primeru ne podpiram – vsaj ne na takšen način.

Zakaj?

1. Kdor ima oglase za proteste na televiziji, tiska plakate in majice, nima zakaj protestirati.

2. Študentom ne bo nihče obdavčil štipendij (kje ste to prebrali in slišali!), razen najvišjih, beri od 100,000 naprej. Tistim pa naj jih le!!!

3. Študentsko delo ne bo obdavčeno, obdavčeni bodo študentski servisi. Prav je tako. Zakaj bi oni vlekli 10 % dobička študentskega dela? Naj vlečejo 5 %, % pa država – študentov to ne bo prizadelo.

4. Uvedbe šolnin. Tega ne bo. Nekdo je nekje neloč to omenil, potem pa vsi veselo poberejo za golo dejstvo.

Dragi študentje, pazite, kdaj vas kdo pošteno potegne za nos – to so te demontracije pokazale. Interesi študentskih servisov so seveda zelo zelo močni, tistih, ki pa odvajajo neobdavčene “štipendije” v abnormalnih višinah, pa tudi.

Veliko uspeha pri študiju, pa pozornejše branje predlogov zakonov!

Itak da sam folk zavajajo s to stavko, k rabjo glasove. Ene se pač da na lahek način obrnt.

Mislm oglas pred in po dnevniku… pa še za žajfo nimajo kao… ko bi vi vedl kolk keša majo teli študentski funkcionarji… ma to so ti bodoči politiki – grebi grebi dokler le moreš in to v čim večjih zamahih… bruh bruh bruh

Tako je, prostovoljec!

Ali pa je premalo informirana študentska populacija.

Se ti zdi torej prav, da lastniki d.o.o. jev svojim otrokom izplačujejo po 100.000 Sit ali celo več štipendije popolnoma neobdavčeno.

Ali to, da je šolanje brezplačno, za vrtec pa nekateri starši plačujejo po 600.000 Sit na leto za enega otroka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close