Najdi forum

nadlegovanje

Pred približno desetimi dnevi se je začelo. Nadlegovanje mojega šefa na delovnem mestu. Šef me je ujel na samem in mi izpovedal svojo “ljubezen”. Bila sem zgrožena in sem ga odločno zavrnila. Naslednji dan se je zadeva ponovila. Odločno sem mu povedala, da ne! Sem tik pred poroko, kar ve. Seveda je od mene starejši vsaj 20 let! Je poročen in ima otroke. Gnusi se mi. Menda sem na tako dobrem delovnem mestu samo zaradi njegove velike naklonjenosti. Ne vem, kaj naj storim. Ne morem verjeti, da se mi dogaja kaj takega. Pogovorila sem se s fantom, ki mi je nudil vso podporo.

Kaj naj storim? Na koga naj se obrnem? Kdo mi lahko pomaga v takem primeru? Dokazati seveda ne morem ničesar. Mi lahko prosim kdo svetuje? Moja služba je postala prava muka.

Obupana

Predlagam ti radikalno potezo:
Povej mu takoj, da boš v primeru novih napadov obvestila policijo, njegove nadrejene in seveda njegovo ženo. Če je pameten bo takoj odnehal, saj se takšni tipi bojijo pranja umazanega perila v javnosti. Ob ponovnem poizkusu pa moraš to storiti, saj si pred izbiro:
1. Urediti razmere na nivoju TI-ŠEF, služba ti pa ostane.
2. Se zapleteš z pokvarjenim tipom, ki te bo neusmiljeno izkoriščal, potem pa odvrgel kot cunjo (tudi iz službe). Prišla boš na slab glas, saj takšne reči ne ostanejo skrite.
3. Prijaviš ga na policiji zaradi nadlegovanja. Mogoče boš morala zapustiti službo, vendar bo krajši konec potegnil on, saj bo imel veliko sitnosti.

Pa veliko sreče!

E točno tako. Odločno moraš ukrepati!! Se dogaja še preveč takih svinjarij. Samo to ti povem – ne daj se! Ne biti žrtev! Naredi tako kot ti svetuje Črt !!!

se strinjam, tako moraš narediti. čimbolj odločno in takoj ukrepaj.

Uf, nic ti ne zavidam… tukaj moras biti pa zelo zelo odlocna. Pojdi k njemu v pisarno, ne zapri vrat, bodi uradna (sicer ni treba, da te slisi cela pisarna) in mu povej svoje. Mogoce bi bilo dobro, ce bi kaj namignila tudi kaksni sodelavki ali sodelavcu, s katerim se dobro razumes.
V glavnem- jasno mu daj vedeti, da tukaj ne bo nic- ga bo ze minilo!

Pa srecno!

Taja to bo pravi nasvet.
In po mojem tudi bo to kar tapravo, ker če bi šla na policijo, kot je svetoval
Črt bi po mojem šele doživela ponižanje da je kaj, sicer pa kdaj pa je
policija že posredovala – takrat ko se je nekaj že zgodilo, na žalost.

Ta klemenuxxx je verjetno tudi kak sef obvezno razmisli tudi o policiji kajti zato jih tudi placujemo pa previdno da se ti ne umazes vec kot on.

Ah miki ne trapaj okrog, nisem noben šef, samo dejansko
poglej če bo šla na policijo se bo zgodilo kaj????

Podatke ji bodo vzel
in to bo vse
ker če nekdo nekomu samo nekaj govori to za policijo ni zadosti,
šele ko se bo nekaj zgodilo bodo pa reagirali, kaj je če ji je samo rekel npr.
ej a greš z mano v posteljo, potem boš pa imela večjo plačo..

ali ima kje dokaz da ji je šef kaj rekel —- nima torej se ji bodo policaji samo smejali, kot je rekla Taja, naj pove prijateljem v službi – mislim da bo to
bolj zaleglo. Ej miki mislim da si še malo mlečezobnež in ne
poznaš realnega življenja..

Kupi si recorder in ga posnemi!!!! Tako se boš lahko zavarovala in imela dokaze. Izpovej se tudi kakšni sodelavki, ki bo lahko podprla tvoje pričanje, če bo kdaj do tega prišlo!

Se mi zdi, da tonski posnetek ne šteje kot dokaz in da je to, da nekoga snemaš brez njegove vednosti kaznivo…

Upam, da se bo oglasil kak pravnik in povedal strokovno mnenje o tem.

Pozdravljeni obupana!

Kaj pa je lepšega kot imeti dobre odnose s šefom. Eno ljubezen boš imela doma,
drugo pa v službi.

Maruška

Hvala za norčevanje Maruška!

Obupana

pojdi na neko privatno varnostno službo(ali privatnega detektiva) in jim povej svoj primer…naj te opremijo s snemalno napravo…..ko bo zopet kaj poizkušal,ga lepo posnemi in……..potem mu predvajaj posnetek (original imej doma)….to sicer nekaj stane,ampak imela boš večno mir pred njim….

Maruška, in kdo ima tukaj dobre odnose s šefom?

Lahko snemaš, če gre za utemeljen sum, oz. da je ogrožena tvoja spolna in
življenjska nedotakljivost oz. dobro ime. To je zelo dobra ideja! Lahko te sicer toži, ker si snemala – glavno pa je, kaj je posneto, to pa se uporabi proti njemu! Itak da je to dokaz. Za take stvari ne potrebuješ pravnika – dovolj je, če malo pobrskaš po naših zakonih :))

Jaaa, jaz bi točno tako naredil!!! Super!

Pozdravljena!

Svetujem ti, da ga še enkrat dobro pogledaš in morda se boš še ti zaljubila vanj.

Maruška

Pozdravljena!

Ne vem, kaj je lepšega na svetu kot če je šef zaljubljen vate. Svetujem ti, da si ga še enkrat dobro ogledaš in morda se tudi ti zaljubiš vanj.

Lp, Maruška

Maruška, ali tebe tvoj šef velikokrat nategne?

Običajno 2 do 3 krat na teden.
Maruška

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close