Najdi forum

Živijo vsi, ki ste sedaj ne forumu.Imam en velik problem v zvezi z mojim penisom!! Imam nekakšno vnetje ali kaj podombnega; v glavnem so se mi na začetku glavice naredili nekakšni izpuščajčki in pa pod kožico. Rad bi slišal vaše mnenje in prosim vse tiste, ki ste doživeli isto stvar da mi svetujete, kaj naj storim oz. kaj ste vi storili!!!HELP MY!!!

Po mojem se ti je to zgodilo zaradi nehigiene ali kakšne spolne bolezni.Bolje je, da greš k zdravniku

O tej temi smo enkrat že pisali in tukaj ti posredujem Irenin odgovor, ki je marsikaj pojasnil. Irena je napisala:

Najverjetneje gre za glivično vnetje (kandidiazo). Stvar je zelo pogosta in prav nič čudna. Pri zdravniku dobiš mazilo. Svetujem ti, da prvič obiščeš zdravnika (da preveri, če je to res to), če se ti pa pojavi še kdaj (in verjetno se bo), pa lahko mazilo kupiš v lekarni.

Kot sem ze povedala, lahko celo pretirana skrb za higieno ugodno vpliva na razvoj kandidiaze. Zlasti umivanje z alkalnimi mili unici zascitni sloj koze in infekcija je tu. Sicer pa za kandidiazo ni nihce “kriv” v paru. Se sicer prenasa tudi s spolnim stikom, toda ni nujno. Ta glivica je pogosta tako v vagini, kot tudi v crevesu, tako da ji res ni tezko priti tja, kjer je ne maramo prevec. Tudi jemanje kontracepcijskih tabletk naj bi bilo pri zenskah povezano s kandidiazo, poleg vrste drugih faktorjev (celo prehrana ipd.) pa naj bi bil za njeno ugodno bivanje zadolzen tudi stres, ki seveda vpliva tudi na imunski odgovor in krog je sklenjen. To je trdovratna zadeva, zato mora biti zdravljenje res pri obeh partnerjih hkrati, pri zenski po moznosti s tisto svecko, ki jo omenjate, ce pa to ne zaleze, pa tudi sistemsko (se pravi z oralnimi tabletami). Na sreco pa to ni bakterija, tako da ne postane odporna na kaksen antibiotik in se jo da lepo zdraviti s Canestenom (npr.).

Če je to to, upam, da ti bo pomagalo. LP John

ce so glivice uporabi canasten…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close