Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost " potegni – popusti "

" potegni – popusti "

Pozdravljeni vsi v novem tednu,

prejšnjega smo končali s kar nekaj odmevnimi debatami na teme, kako se
moški in ženske obnašamo v zvezah, kaj ene in druge moti, skratka, hoteli
smo malce prodreti v duše nasprotnega spola, kar se mi zdi zelo koristno.

Zato bi tule načel temo iz tega istega področja, spet z vprašanjem: Zakaj ??

Torej – naj mi kdo (katera) vendar pove, zakaj ženske pri vnemanju moških
tako rade uporabljajo taktiko v stilu – “potegni – popusti”, torej so sladke, krasne,
moškega vnamejo, potem se potegnejo nazaj, “nimajo časa”, si zmišljujejo
tisoče izgovorov in očitno opazujejo, kako bo moški reagiral (vmes seveda
pridno stikajo glave z najboljšimi prijateljicami). Če tip ne trza (ker je morda
tako obnašanje že prevečkrat doživel, pa se mu upira), dvignejo nos, če tip
“prime”, pa ga še naprej vlečejo, mu dajo naslednji sladkorček, pa se potem
spet umaknejo in tako naprej. Če se moški z resnimi nameni potem umakne,
ker ima takih igric dovolj in si najde bolj zanesljivo žensko, so pa na smrt
užaljene in ljubosumne.

Sam sem nekaj takih punc, katerih igro sem kaj hitro spregledal, tudi
vprašal naravnost – zakaj to delaš ?? Odgovora ni bilo, vse so v glavnem
postale rdeče in gledale v tla. Pa me še vedno zanima – zakaj ?? In, kaj
dobrega jim to prinaša ??

Lp A.

Le tako se počutijo pomembne …

MF

Dajte fantje nehat toliko tolči po puncah. Ne vem kako imate “srečo” srečevati same take, osebnosti z drugačnim karakterjem. Kje jih pa srečujete? Mogoče so punce premlade, da bi še vedele kaj je pravo življenje, pa se s tem zabavajo? Drugače vam povem, da nismo vse take, tko da veste! Mislim da imamo punce in fantje z nasprotnimi spoli velikokrat slabe izkušnje, zato se ne bi dalo reči, kdo je boljši in kdo slabši, kdo koga prinaša okoli ali ga vleče za nos! Pa lep dan in čimveč prijetnih ljudi okoli sebe.

Poznam to foro, ker jo tudi sama izvajam pri svojem fantu. Zakaj? Mogoče za to, da ga lahko vrtim okrog prsta in je pohleven in uslužen dokler potem ne dobi svojega. Je pač en nesramen način kako obvladuješ moškega. Fantje, za nas je to samo igrica.

Osebno mi gre res na jetra, da take punce ko so Taja mecejo slabo luc na zensko populacijo in s tem tudi na meni podobne puce, ki tega ne pocnejo. Jst v tem ne vidim nobenega zadovoljstva in to se mi ne zdi nacin s katerim pokazes, da imas nekoga rad.

S tem ko se punca igra s fantovimi custvi na sistem “potegni – popusti”, ta pa kljub temu se vedno caplja za njo, daje njej obcutek kontrole, da je ona ‘The Boss’. Pac eden od nacinov, da si krepis samozavest. Ce ne znas drugace, kot da zaradi tega trpi nekdo drug, res zalostno.

Se strinjam. Še sreča da obstaja tudi veliko žensk ki mislijo tako kot Tanja. Lep pozdrav!

Saj ravno tak način ravnanja mi gre najbolj na živce in me odbija – zame
zveza med moškim in žensko in ljubezen niso loterija, špekulacija in
izsiljevanje. Težko si zamišljam, da ima ženska (ali moški), ki se tako
obnaša, tistega drugega res rad. Kogar ljubimo in ga spoštujemo, mu
ne delamo takih stvari.

Pač moje mnenje.

Takole. jaz sem vedno za fer odnos. Včasih pa naletiš na človeka, ki so mu take igrice všeč. In si jih skoraj primoran izvajat, nekako za popestritev odnosa. Upam, da ne bo kdo narobe razumel; ne zagovarjam teh for na začetku zveze, z vsakim, egotrip varianta. Ampak malo skrivnosti, igric (nebolečih za partnerja, namenjenih temu, da se vse skupaj samo izboljša in da je zanimivo) pa včasih pride prav. Za oba. Je pa hecno, da je ravno na meni moj tip izvajal nekaj podobnega, ker se je bal, da če bo takoj vse karte odprl in pokazal, kako v resnici čuti, da se ga bom prehitro naveličala.. In to je zgleda definicija tega poigravanja.
Se pa strinjam z enim prejšnjim postom: nekatere (predvsem mlajše punce) ne znajo drugače. Najbrž se res potem počutijo pomembnejše, ker kao vrtijo tipe okrog prsta. To je pa seveda čist bedna pubertetniška fora…
LP

Se popolnoma strinjam! Recimo, da je punci ime Anja (popolnoma izmisljeno ime, brez povezave z resnicnimi osebami):
Anja je stara 16-18 let, na splosno kar lustna, zgovorna in tudi pametna…skratka punca, ki ji ni tezko dobiti tipa, saj je vecini tipov vsec (kdo pa ne bi bil s tako). Potem Anja opazi Jureta, ki je tip, ki ji ker vsec….z njim gre na pijaco, v kino, ipd, pogovarjata se, skratka Anja mu daje znake, da ji je vsec. Super, si rece Jure in misli, da bo kaj iz tega, potem pa poklice Anjo, ona pa nimas casa, gre ven s prijateljico, izmislja si razne izgovore (jest osebno takoj vem, kdaj se zenska izmisljuje). Ce jo Jure se naprej klice in bi sel rad z njo ven, ga Anja po hitrem postopku odpravi (ej, jest bi bila s tabo samo prijateljica) kar z drugimi besedami pomeni, da adijo…Ce pa jure ne naredi nicesar vec, da Anja cez kaksen mesec spet poklice, gresta ven, spet se imata super, Anja spet flirta z njim…in to se ponavlja v nedogled.
Slej ko prej Jure spozna, kaj se dogaja in se neha ukvarjat z Anjo (ce je pameten), Anja pa si najde naslednjo “zrtev”.

Anja to pocne do 20. ali pa 21. leta (ali pa se dlje, ce je res zabita), potem pa ugotovi, da v svojem zivljenju nima (in ga tudi ni imela) tipa, ki bi ga zares imela rada, nobene resne zveze, predvsem pa je brez pravih prijateljev, ker vsi vejo, da je Anja taka, kot pa je…

Anja se zresne in mogoce v mnozici tipov, ki jih je prizadela, najde nekoga, ki ji res nekaj pomeni in zacne z njim resno zvezo, po parih letih pa ugotovi, da je zapravila nekaj let svojega zivljenja povsem brezveze.

Za happy end pa recimo ena poroka, pa dva otroka s tem tipom 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close