Najdi forum

(Ne)srečni očka

Najprej pozdravljam Forum in vse bralce… in bralke!

Naj se najpej predstavim: Sem 35 letni moski, porocen in z zeno
ziviva ze kar poldrugo desetletje.Po poroki sva se odlocila za
narascaj vendar se je zaradi neplodnosti zadeva preselila na
ginekolosko kliniko v Ljubljani kjer so naju zdravili in po
nekaj preiskavah (kakrsna je pac tam procedura) nama je ze pri
prvemu poskusu oploditve (IVF) uspelo zanositi. Vse lepo in prav
vendar se je zadeva koncala s prezgodnjim porodom. Ze tako sva
imela strese in probleme vendar sva tudi ta “pokop” prezivela.
Nato so sledili novi poiskusi umetne oploditve vendar neuspesno
in po nekaj letih sva se odlocila za pavziranje saj je bila zena
z hormonskimi zdravili ze tako dalec, da je morala kar nekaj
shujsevalnih kur pustiti za seboj vendar niso pomagale.In tako sva
se odlocila za pavzo da bi se oba odpocila in cez kaksno leto znova poiskusila.

Ampak ! Ze po nekaj mesecih pavze je zena zanosila.Vse lepo in
prav samo ko deci ne bi bili deci kateri zmeraj znamo samo komplicirat.
Sprva sem bil vesel saj sem takoj vedel kaj pomeni vsakdanje bruhanje,
vendar sem bil proti temu, da bi imela prav v tem trenutku otroka … ona
si ga je pa tako zelela. Nato so sledili meseci groze …. prerekanja in
stresov za oba ( lepa nosecnost ni kaj ) bolniske in obiski pri psihiatru.
Se zmeraj sem mnenja, da otroka katerega nisva nacrtovala, ne bi smela imeti
ravno v tem obdobju ko nama je poslovno in financno kocno uspelo se postaviti
na lastne noge. Vendar …. tako pac je prislo ni kaj.

Naslednjic pa se naprej za danes bo dovolj. Imam pa se tri vprasanja:

1, Ali lahko po tolikih poiskusih z umetno oploditvijo zenska zanosi
po naravni poti ?
2, Kaksni so postopki odkrivanja dednih lastnosti pri starsih ?
3, in kakse so pravne poti pri dokazovanju ocetovstva ?.

V naprej se zahvaljujem za vas odgovor, se bolj pa bom vesel vsakega
iskrenega mnenja bralcev in bralk.

Spoštovani Fred,

ne bi želel komentirati vaših spremenjenih odločitev glede želje po potomstvu, na postavljena vprašanja pa vam odgovarjam:
– zanositev po naravni poti je tudi po številnih poskusih umetne oploditve možna
– genetskih preiskav do rojstva otroka ne opravljajo, ker je možno, da se nosečnost pred tem prekine ali da je rojen mrtev
– deloma se dedne lastnosti pri starših lahko ugotavljajo s pregledom kromosomskih anomalij, vendar je klinično pomembna šele primerjava lastnosti, ki se pri otroku razvijejo v prvih petnajstih letih življenja
– če je otrok rojen v zakonu, ali še 300 dni po razvezi, je ex offo določen kot oče, zakonec. Če se s tem ne strinja, lahko po rojstvu otroka s tožbo zahteva ugotavljanje očetovstva po metodi primerjave DNK.

če bi moja žena po vseh težavah,ki jih opisuješ (prezgodnji porod,stresi,pomoč psihiatra,neuspešne umetne oploditve) zanosila,bi bil seveda najsrečnejšji bodoči očka na svetu in niti slučajno ne bi pomislil,DA SEDAJ NI ČAS ZA OTROKA,ker ga pač nisi planiral……sploh te ne razumem kaj hočeš povedati in kaj si ti v življenju sploh želiš…..in se sploh zavedaš kakšno tveganje bi bilo eventuelni splav,zato ker ta nosečnost ni po tvojem PLANU…..živa groza,po moje bi te bilo treba malo “prebutati”……če pa hočeš reči,da je žena zanosila (kar naenkrat) s kakšnim drugim moškim,je pa tudi vprašanje zaupanja in spoštovanja……sam sebi moraš odgovoriti na vrsto vprašanj…….

Fred,

ne razumem te. Ni mi jasno kako lahko po toliko neuspelih poskusih napišeš, da je otrok nenačrtovan, da bo “porušil” vajino poslovno in finančno uspešnost itd… Ne vem, kaj bi ti rad, da žena splavi ali kaj??

Fred, človek te res ne more razumeti!
Če te prav razumem, je bil otrok najprej zelo zaželjen iz obeh strani, sedaj pa si ti proti?!?! Mislim, da moraš ti sam s sabo najprej razčistiti kaj bi rad. Sploh pa nisi povedal koliko sta stara in ali ima tvoja žena čas narediti splav in se potem truditi ponovno zanositi. Sploh pa po neuspelih zanositvah in splavu zanositi je umetnost 1. vrste.
In še šok, ki me je doletel na koncu tvojega posta; sprašuješ če te je žena prevaral oz.da ta “otrok” ni tvoj? Halooo? Vprašaj jo če nisi ziher, pa če je res se bo slej k prej zlomila.
Po pravici povedano, pa me ne bi niti čudilo, če bi te prevarala, če ti več pomeni poslovni uspeh, pa finančni uspeh kot tvoje lastno potomstvo!

Pojma nimaš, kako boleče in neprijetne so take preiskave in postopki, ki jih je prestala tvoja žena. Tudi če si o njih strokovno podkovan, jih nisi ti preživljal,zato nimaš pojma. Smili se mi tvoja žena. Morebiti se grobo sliši, ampak če bi bila jaz na njenem mestu (tudi sama sem dala to skozi), bi te brcnila iz svojega življenja,kot si dolg in širok.

Hvala bogu, da nimam takega moža kot si ti.
Tudi moj mož ni idealen ampak me spoštuje! In prav tega primanjkuje tebi…spoštovanja in ljubezni do žene.

Mislm, Fred, sramota. Zanosila je, ker ji je vse dol padlo in ni bilo več psihičnih pritiskov. A misliš, da je šla z drugim ? Če bi bila jaz na njenem mestu, bi se resno vprašala kaj početi s tabo. Toliko let sta se trudila , potem pa ti ne bi. Halooo !!! Dej, mal se zresn.

Kaja

Poznam kar nekaj parov, ki so po nekaj neuspesnih letih poizkusov umetnih oploditev, prisli do otroka po naravni poti tako kot ti, as to razliko da niso bili taki TEPCI KOT TI ampak so se otrocka iskreno veselili.

Spoštovani Joža
Ti odkrito povem, da si zaslužiš javno pohvalo, na odgovor nesrečni očka. Resnično ga je treba prebutati eno govori drugo misli.Jaz tudi kot ženska ne morem zanositi kot na IVF. Pa mož ni dal vprašanje ali je možnost in kdaj potrditev očetovstva, ti iskreno povem, če bi se moj mož tako obnašal, tistega momenta ga zapustim, pa če je prav njegova krivica, da ne morem zanositi. Jaz bi priporočala tistemu moškemu naj gre na psihijatrijo, se zdraviti po mojem nima nič v glavi, nora vprašanja kaj ne? Ko sem tisto njegovo pošto prebrala ti povem, da mi je dvignil pritisk še sreča, da ga nihče preko interneta ne more spoznati groza. Še enkrat ti dam pohvalo za dobro in pametno mišljenje, ti kot moški si povedal, da ga je treba prebutati BRAVO
Želim, da ostaneš pri tej pameti pa veliko sreče.
MAGDA
P. S. Če želiš piši mi na mojo pošto ADIOjože je pisal/pisala:
>
> če bi moja žena po vseh težavah,ki jih opisuješ (prezgodnji
> porod,stresi,pomoč psihiatra,neuspešne umetne oploditve)
> zanosila,bi bil seveda najsrečnejšji bodoči očka na svetu in
> niti slučajno ne bi pomislil,DA SEDAJ NI ČAS ZA OTROKA,ker ga
> pač nisi planiral……sploh te ne razumem kaj hočeš povedati
> in kaj si ti v življenju sploh želiš…..in se sploh zavedaš
> kakšno tveganje bi bilo eventuelni splav,zato ker ta
> nosečnost ni po tvojem PLANU…..živa groza,po moje bi te
> bilo treba malo “prebutati”……če pa hočeš reči,da je žena
> zanosila (kar naenkrat) s kakšnim drugim moškim,je pa tudi
> vprašanje zaupanja in spoštovanja……sam sebi moraš
> odgovoriti na vrsto vprašanj…….

Pozdravljena
Prav imaš ko si tako napisala, da je nedu bog moj mož ga brcnem v rit, da bi se sukal okoli in naokoli, sramota kako lahko eden smotan moški, govori čez svojo ženo, če mu ni prav pa naj jo pusti kaj ni tako?
Lep pozdrav
MELANIJA

Mislim, kaj takega!!!
Sramota! Raje sama, kot pa s taksnim kretenom!
Fred! Zelim si, da bi prebral vse te odgovore in se globoko zamislil nad sabo!
Sprasujem se , ali je sploh pomoci tako brezsrcnemu cloveku, kot si ti!
Sram te bodi!!
Vse kar si zasluzis, si samega sebe, zato bodi raje sam!!! Srecno!
NinA

PRASEC.

Irena

Ali si ti sploh normalen? Po vsem tem, kar je prestala tvoja žena, je ostala brez tvoje opore v trenutku, ko jo najbolj potrebuješ!?

Jaz sem ravnokar noseča zapustila moža, ker nisem več zdržala posrednih pritiskov in prepirov, katerim razlog je prihajajoči otrok, za katerega je ugotovil, da ga ne želi.

Nista vredna, da bi vaju človek polil z bencinom in zažgal!

MOŠKI, KAJ JE Z VAMI????????

Rebeka

Prav zanima me, če je Fred prebral naše odzive. Če jih je, se je mogoče le malo zamislil nad seboj.

Irena!
Prosim vas, da ce ze uporabljate moj vzdevek, niste zaljivi!

Dajte no ženske! Vse znate samo reči:” halooooo!” Joj kako mi gre ta beseda na živce. Sploh pa pri takih stvareh.

Menim, da se iz enega pisma ne da razbrati v kakšnih težavah je Fred. Ne da ga zagovarjam, samo menim, da se človeka ne sme tako napasti, če ne poznaš celotnega ozadja. Sigurno se cela zgodba ne zaključi pri tem pismu in menim, da sta za nesporazum kriva oba, tako on kot njegova žena.

Poslušajmo ga, kaj nam hoče povedati, saj se je na forumu javil zato, da mu pomagamo, ne pa da ga obmetavamo s takimi izrazi, kot je neka ženska napisala spodaj: “Prasec”. Lepo bi bilo če bi se opravičila za te besede, ker nikoli ne veš kdaj se bo tebi kaj takega zgodilo. S takimi izrazi pa se kaže somo primitivnost in prav nič sočutja do ljudi, ki trpijo.

Se strinjam s tabo, Vesna in bi se tudi opravicila, a kaj, ko me se najbolj jezi, da to nisem bila jaz in je ocitno nekdo zlorabil moje ime!

Bravo Vesna
Zelo malo sem jih spoznala na tem forumu, ki so tako iskrene in poštene kot si ti. Nič nimam proti črni magiji, ki so nato gospo Melanijo tako grdo napadli, preberi si pa boš videla. Od tebe je najbolj pošteno, ki si povedala, ki sem tudi jaz prebrala PRASEC mislim, da bi bilo lepo če bi se mu opravičila kot ti meniš.
Želim ti, da ostaneš taka kot si enakopravna, ne moreš človeka obsojati in tolčti po njemu z grdimi besedami, če ne veš kaj se skriva oz. kakšna je njegova žena. Fred je samo prosil za nasvet ampak so ga napadli, ki se jaz nisem hotela tikati v to zadevo, ki nikoli ne vem kaj me lahko doleti kaj ni tako? Na koncu pa sem spoznala, da je bilo prav da nisem nič Frediju pisala jaz mu osebno želim vso srečo v zakonu in z njegovi hčerkici. L: P.

Rečem ti samo,da bodi srečen,da je žena le zanosila!!!Največja sreča je otrok.Tudi sama sem izgubila otroka s prezgodnjim porodom in ne bi bilo lepšega,če bi spet zanosila.
Zato bodi vesel in ne razmišljaj negativno,to bo prineslo samo še dodatne težave in bi lahko vplivalo na ženo,otroka in na vašo prihodnost.Tega si pa ja ne želiš???
Kljub temu vam želim obilo sreče in pa da bo vse v najlepšem redu!!!

New Report

Close