Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina udarec v glavo

udarec v glavo

Spoštovani,
pred enim mesecem sem na morju precej nerodno skočila v bazen in pri tem zadela v dno. Udarec je bil zelo močan, na glavi mi je zrasla buška, ki sem jo hladila z ledom in po tem se nisam več zadrževalal na soncu. Ker nisem imela kakšnih večjih težav nisem obiskala zdravnika. Sedaj občasno čutim topo bolečino na mestu kjer sem se udarila in v tilniku. Bolečine so kratkotrajne, kot bi me kdo s kladivom po glavi. Bolečina traja kakšno minuto potem poneha in se čez nekaj časa zopet pojavi. Tako me običajno boli skozi cel dan, drugi dan pa je vse ok. Nato pa se bolečine čez kakšna dva dni zopet pojavijo. Prosim vas za mnenje ali bi te bolečine lahko bile od udarca in ali so lahko nevarne? Ali naj se oglasim pri svojem zdravniku?
Hvala za vaš cenjen odgovor.
Patricija

Spoštovani!

Bolečine so zelo verjetno zaradi udarca. Po tolikem času ni pričakovati nevarnih posledic, so pa nadležne v obliki glavobolov. pri udarsu je vsekakor prišlo do premikov določenih delov, ki pritrjujejo možgane in na sami glavi, zaradi česar sedaj občasno čutite glavobol. Po kakšnem letu bodo ti glavoboli redkejši, ali pa bodo izginili. Vrat je bil ob tem verjetno tudi delno poškodovan (vezi in kite), kar prav tako lahko povzroča bolečine.

Če gre za kratkotrajne bolečine, potem ni potrebno ukreniti ničesar, niti niso potrebna zdravila niti obisk pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close