Najdi forum

kdaj otroka v hojico?

Zanima kdaj lahko daš otroka v hojico?A, lahko pri 9 mesecih?

Najboljše da … nikoli. Mnenja so različna, večina ljudi (in pediatrov) meni, da hojica ni priporočljiva.
Mi je nismo imeli.

Nikoli

Nikoli.

Naj se čimveč prosto giblje po stanovanju in raziskuje,tako se uči.Če pa imaš hojico,pa počakaj da bo otrok shodil

Nikoli. Raje uporabljajte stajico.

lp

Nikoli. V nekaterih državah je že uradno prepovedana prodaja hojice.

Če vprašaš mene, nikoli.

Mi je nismo nikoli uporabljali, ker sem imela žal možnost videti, kakšne poškodbe lahko dobi otrok ob uporabi hojice. Res je v nekaterih državah tudi uradno prepovedana prodaja le-teh. ti pa svetujem, da raje uporabiš stajico, oz. prenosno posteljico. Mi imamo za hojico tako in tako premajhno stanovanje + kup ovir (pod med vratami – nevarnost prekucnitve).

LP

nika

Nikoli

V Avstraliji je hojica z zakonom prepovedana…

Nikoli!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ko samostojno sedi in ima željo, da bi stal. Naš mali pri 7 mesecih ni je veliko uporabljal, ker je s plazenjem več dosegel.

Nikoli. Tudi v Švici je prepovedana prodaja.

Najprej si 2x preberte vprašanje šele potem pa odgovorte! Vprašanje se glasi: Zanima kdaj lahko daš otroka v hojico?A, lahko pri 9 mesecih?

Pa brez zamere….

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Mi smo jo dali že pri 4ih mesecih. Res, da ni bila nikoli dolgo noter, je pa bila konstantno dokler ni shodila. (zakaj bi nekdo dal otroka v hojico, ko že hodi, mi ni jasno). Nismo imeli nobenih problemov ali zdravstvenih težav in jih nimamo tudi danes.
Sicer je pa največ poškodb, tudi dolgotrajnih – uničenje kolkov, z uporabo rolerjev. Me zanima koliko od vas mamic, je ukinilo tudi ta popularni šport??

Naša prva punčka je bila stara okoli 9 mesecev. V hojici je bila malo (prostor premajhen), se je pa zelo zabavala v njej. Pri 11 mesecih je pa itak shodila.

Mi smo jo imeli od 5 do 9 meseca. Ko se je lahko plazil, ga tako ali tako ni zanimala več. In bila je neprecenljiva, ker je lahko sam raziskoval. Seveda je potrebno poskrbeti za varnost že mnogo prej.

Tiste, ki je niste imela, se raje ne oglašajete. Pretirana uporaba česarkoli je škodljivo, uporaba z zdravo mero pameti in občutka pa lahko vodi samo v zadovoljstvo vseh.

Naša pika je bila v hojici vsega skupaj mogoče 3 ure (naenkrat max 10min). Nikoli v stanovanju pač pa nekajkrat zunaj na ulici (doma smo čisto na koncu slepe ulice, kjer praktično ni prometa). Bilo pa je to v času od 10-12m starosti.

Tudi sama sem bolj kot ne proti hojici, sem videla kakšne probleme je povzročila nečaku katerega je svakinja imela v hojiici nekje od 8m naprej vsak dan po nekaj ur.
Mali je še potem, ko je shodil, hodil kar postrani, se na veliko zaletaval (se zagnal tako kot s hojico in se potem nerodno zeletel v zid) in še in še.
Še danes ko je star skoraj 6 let je velika neroda in cel “gumijast” in jaz imam občutek, da je vsega tega kriva ravno hojica.

Če ga že misliš dati v hojico bi ti svetovala, da šele potem ko fiksno stoji na nogicah in res čimmanj časa.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Nikoli. Mi je tudi nismo imeli.

New Report

Close