Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v trebuhu

bolečine v trebuhu

Najprej vas lepo pozdravljam! Zanima me naslednje. V sredo 8.7.2001 po kosilu cca. 14. uri me je začel bolet trebuh, bolečine so bile take, kot da me tišči želodec zaradi hrane, potem so se bolečine razširile še na črevesje, kot da sem zaprta. Do večera so bile bolečine zmerne, zvečer hujše. Ko sem se vlegla v posteljo so postale znosnejše, tako da sem lahko zaspala, seveda v upanju, da bo zjutraj že vse O.K. Pa ni bilo. Zjutraj so bile bolečine precej hujše kot prejšnji dan, bolečina je bila topa, zato sem se odpravila k zdravniku. Seveda je bil sum na slepič. Pregledal me je tudi ginekolog, ki je izključil ginekološke težave. Temperatura pod pazduho 37°C, analno 38°C. Ni mi bilo slabo, niti druske nisem imela. Izvid urina je bil normalen. Izvid krvi naslednji:
-abnormal WBC distribution (D)
-normal RBC distribution
-abnormal PLT distribution (D)
-WBC 12.4
-LY 13.0
-MO 6.4
-GR 80.6
Medtem ko sem čakala pri zdravniku, so bolečine precej popustile, tako da mi je zdravnica rekla, da grem lahko domov, vendar naj grem ko se stanje poslabša, direktno na urgenco – slepič. Danes je petek (10.8.), stanje je že skoraj normalno, v predelu trebuha na pritisk še čutim bolečino, ali pa ob dvigu iz sedeča ali ležečega položaja v stoječi položaj, podobno kot kadar te bolijo trebušne mišice zaradi prekomerne telovadbe.
Nočem izpast hipohonder, vendar če ni bil slepič, kaj je potem bilo. Bolečina je bila zares huda, torej se je nekaj dogajalo. Ali mi lahko napišete vaša domnevanja? Že v naprej se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Sara

Spoštovani!

Prav mogoče je šlo za infekcijo, pri čemer otečejo bezgavke (kar precej jih je tudi v in okoli slepiča). Ko se je infekcija umirila, se je izboljšalo tudi vaše stanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Stara sem 45 let. Nikoli nisem imela težav z želodcem. Zadnje štiri dni imam pa občutek, kot da mi želodec napihuje in potem stiska, kot bi ga zgrabil krč. Če s prsti pritisnem na trebuh, me rahlo boli, kjerkoli se ga dotaknem. Prebavo imam sicer leno. Težava me fizično izčrpava, tudi že psihično, ker nikakor nisem pri moči. Prosim za odgovor.

Spoštovani!

Verjetno gre za vnetje črevesne sluznice ali rano na želodcu ali dvanajstniku. Obiščite vašega zdravnika, ki vam bo predpisal ustrezna zdravila, sami pa lahko poizkusite z zdravili, ki vežejo kislino ali preprečujejo njeno izločanje. Natančneje vam bo svetovala farmacevtka v lekarni. Če po treh tednih ne bo izboljšanja pa brez nadaljnjega obiščite vašega zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close