Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vrtoglavica in bruhanje

Vrtoglavica in bruhanje

Mož je imel pred dvema dnevoma vrtoglavico, ki mu je sledilo bruhanje. Po dvournem počitku se je počutil bolje, vendar še danes ni uredu. Predvsem je občutljiv na hitre premike glave. Krvni tlak je imel nizek okoli 75/120.

Star je 40 let in močnejše postave. Nasplošno večkrat tarna, da ga boli glava v predelu oči.

Zdravnikov se raje izogiba. Zanima me, če je sedaj nujno da ga obišče.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Prav lahko gre vzrok iskati v vratnem delu hrbtenice. Ob zasukih glave lahko pride do pritisnjenja žil in kratkotrajno slabšega pretoka krvi skozi ravnotežni organ in problem je na dlani. Zapisani krvni tlak je popolnoma normalen in ne nizek.

Bolečine v predelu oči so lahko posledica dioptrije.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pri mojem je podobno. Star je 37, visok 2m in bolj močen samo od trebuha navzdol. Dioptrije nima, vidi perfektno na daleč in blizu-preverjeno, čerprav zadnji teden je rekel da se mu na momente zamegli vid. Ko želi obrniti glavo, obrne celo telo (že 1 teden), ker se mu slika premika. Kri je baje v redu, ni prišel do zdravnika, ker take stvari reši med. sestra. Ali drži, da bi bilo iz krvi vidno če je kaj narobe, torej ni treba skrbeti?

Spoštovani!

Ne vem, na kateri deli naj vam odgovorim. Na prvi pogled gre za težave zaradi vratne hrbtenice in/ali slabše telesne pripralvjenosti.

O bolezni in zdralvjenju odloča zdravnik, ki je verejtno predlagal preiskave, in ker ni odtstopanj, mu je to sporočila medicinska sestra.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close