Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v vratu

Bolečine v vratu

Spoštovani,

star sem 36 let in imam težave z vratno hrbtenico, ki so se postopno pričele pred petimi leti v obliki občasnih bolečin in otrdelega vratu, zadnje mesece pa so bolečine in pekoč občutek prisotne praktično vseskozi, posebej pri prisilni drži. Pri ortopedu sem izvedel, da so vzrok začetne degenerativne spremembe na C6 in C7. Zanima me, katere vrste vaj so primernejše pri teh težavah – fleksijske ali raztegovalne. Osebno se mi zdi, da so mi fleksijske vaje stanje še poslabšale.
Razmišljam tudi o nakupu TENS elektrostimulatorja za lajšanje bolečin pa me zanima, če je primeren za tovrstne težave. Tablet zaenkrat ne jemljem še nobenih
bi pa rad izvedel, kdaj bi bilo smiselno poiskusiti s katerim od NSAR in če, s katerim?

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Spoštovani!

Sami ste pravilno ugotovili, da so primernejše raztegovalne vaje. Potrebne pa so tudi vaje za krepitev mišic in izvajanje gibov do maksimalnih leg. TENS lahko učinkovito zmanjša potrebo po NAS, ker zmanjša bolečine, da lahko delate in/ali vadite. Zdravila pridejo v poštev, če so bolečine takšne, da jih je potrebno olajšati. Brez potrebe vam ni treba trpeti bolečin.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close