Najdi forum

kila

Spoštovani dr. Kersnik!

Rada bi Vas vprašala glede kile pri triletnem sinu. Levo modo ima povečano in pediatrinja je ugotovila, da je to ostanek kile, ki jo je imel kot dojenček, vendar se mu potem očitno ni v celoti pozdravila, kar pa smo opazili šele pred časom. Naročena sva pri urologu na polikliniki, vendar šele v mesecu novembru (ima tudi fimozo). Skrbi me predvsem vpliv kile na kasnejšo plodnost, ker sva šla z možen na IVF postopek zaradi njegove neplodnosti (ki pa je bila posledica nespuščenih testisov, kar so z operacijo popravili šele v otroštvu). Zahvaljujem se vam za odgovor.

Polona

Spoštovani!

Povečano modo najbrž ni kila, temveč hidrokela (tekočina ob modu). Seveda je lahko kila prisotna, vendar ob modu. Ali je bila kila operirana, oziroma kako se je pozdravila?

Nobena od naštetih zadev naj ne bi vplivala na plodnost. Zmanjšana plodnost se pojavlja pri nespuščenih modih, ker je temperatura v trebušni votlini prevelika za normalen razvoj spolnih celic, zato vam vseld tega ni potrebno posebej skrbeti. Bolj natančno vam bo vse to pojasnil urolog.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close