Najdi forum

išijas

Spoštovani doktor!!
Naš oče ima 74 let in je zelo,zelo vitalen…..
že par mesecv pa ima bolečine v nogi,včasih večje včasih komaj zaznavne….
v zadnjem tednu pa se je bolečina tako povečala,da ponoči ni mogel spati in je hodil sem in tja po hiši, poležaval na trdi peči,misleč da mu bo to olajšalo bolečino,pa mu je ni.Obiskal je zdravnika……diagnoza išias….terapija injekcije proti bolečinam 5 dni,potem pa 7 dan kontrola…….po injekcijah je seveda spal,ko pa 6 dan ni dobil injekcije,so bile bolečine ponoči zopet hude….sedaj ima fizioterapijo…..naj povem,da čez dan čisto normalno hodi (skoraj normalno),leta sem in tja,vozi avto,skratka nima takšnih vidnih simptomov za išias (to sem namreč že videl)…..
Torej bojim se,da je v ozadju vse kaj drugega kot išias,zato vas sprašujem,kakšne bolezni bi še lahko prišle v poštev,kadar se doktor ne more odločiti in se odloči pač za išias……ali bi bil ultrazvočni pregled notranjih organov smiseln…..laično razmišljam,da bi npr. bistveno povečanje prostate lahko privedlo do stiskanja živca in posledično bolečin v nogo….ali pa kaj podobnega…..kaj menite vi……

Spoštovani!

Išijaz je pogosta težava, ki lahko trja tudi več mesecev. Zdravila in fizioterapija pomagajo zmanjšati bolečine in povečati gibljivost. Verjetno bi bilo smotrno jemanje tudi zdravil proti bolečinam in ne zgolj injekcije in fizioterapija.

Glede možnosti drugih bolezni, ki bi povzročale take težave je seveda vaš sum opravičen, a ga je smiselno preveriti v primeru neuspešnega zdravljenja nekje v treh do šestih tednih. Rentgenski posnetek ledvene in križnične hrbtenice pokažejo eventualne zlome, tumorje ali vnetja, ki utegnejo povzročati išijazu podobne znake. Verjetno tudi njegov zdravnik misli na vse te možnosti in bo seveda pravočasno ukrepal.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close