Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ZAPRTOST

ZAPRTOST

LEPO PZDRAVLJENI
KAJ PRIPOROČATE PRI ZAPRTOSTI TUDI DO 7 DNI SEM ZAPRTA IN ČUTIM, DA ME PEČE ŽELODEC.MISLIM DA IMAM PREVEČ KISLINE.KAKO NAJ TO ODPRAVIM, KER MISLIM DA SO PROBLEMI PSIHIČNE NARAVE.
HVALA ZA ODGOVOR

Spoštovani!

Najprej običajne ukrepe: vsaj dva litra tekočine dnevno, hrano z balastnimi snovmi, pol litra postanega donata na tešče, gibanje in še enkrat gibanje, fige, slive borovnice…

Ko to odpove sirup ali prašek za odvajanje, ko to odpove, druga odvajala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Če ne spijete najmanj 2 litra vode dnevno, se nikar ne čudite svoji težavi!
Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Tako hudih težav res da nimam, ker se imela slabo počutje že pri enodnevnem izostanku blata in sem v tem primeru ustrezno ukrepala. Poskusila sem tudi z odvajalom, ki pa ni vedno delovalo. Težave se rešujejo pri odpravljanju vzroka in ne lajšanju težav.
Po preskušanju raznih metod in samoanalize sem prišla do naslednjega zaključka. Vsak ima svoj bioritem in odstopanje od le tega lahko povzroči tovrstne težave. Problem odvajanja je v večini psihičnega izvora in selitve (dopust, izleti) – vsaj pri meni. Od suhih sliv, namočenih čez noč, do donata na tešče sem prišla do sadja in zelenjave. Čez dan v službi jem sadje in doma ob kosilu vedno solato. Vedno mi povročajo težave tudi potovanja. V tem primeru dan ali dva pred odhodom poskrbim, da je na jedilniku čim manj ogljikovih hidratov in več zelenjave. Na pot vedno vzamem donat, ki ga pijem na tešče in tudi čez dan in seveda pazim na prehrano. Gibanje in veliko tekočine je pomebno, vendar pri meni samo to ni zadostovalo. Ni enega recepta za vse. Ene požene banana, meni naredi obratni učinek, še posebej na tešče. Poskušaj in ugotovi, kaj ti ustreza. Včasih so rezultati čez nekaj dni, da se telo odzove na drugi način prehranjevanja.

New Report

Close