Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vročina in kasneje kašelj

Vročina in kasneje kašelj

Spoštovani,

najprej sem imel teden dni vročino od 37.5 do 37.8. Potem sem šel k zdravnici, ki mi je predpisala Hiconcil. Le tega jemljem že 5 dni in se stanje še vedno ni izboljšalo, prav nasprotno imam še višjo temperature kot prej do 38.5 poleg tega pa se je pojavil še suh kašelj in bolečine v spodnjem delu pluč. Povedati moram da nisem bil nikoli kadilec.

Po pregledu krvi in slike pljuč pravi zdravnica, da je vse v redu in mi je samo predpisala drug antibiotik Sumamed tablete 500mg (azithromycinum) s starim antibiotikom (Hiconcil 500mg) pa naj bi prenehal.

Glede na to da moja zdravnica ne ve kaksno bolezen imam, to stanje že traja 11 dni in vročina se niti za uro še ni spustila pod 37.4m, me zanima vaše mnene kako naj ukrepam dalje. Danes (sreda 25.7.2001) bom prvič zaužil te nove tablete.

Hvala.

Spoštovani!

Verjetno gre že vseskozi za vriusno okužbo dihal (normalen izvid krvi in pregled pljuč), zato vam niso pomagali niti prejšnji antibiotiki niti vam ne bodo novi. Čas bo verjetno pozdravil tudi vaše težave. Seveda pa naj ne bi trajale celo večnost. Po kakšnem mesecu se bo verjetno vaša zdravnica odločila za kakšne dodatne preiskave za izključitev redkejših okužb.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani

najprej se vam prav lepo zahvaljujem za odgovor in bi vprašal dalje, če se torej lahko gibljem tudi zunaj. Še to danes zjutraj je podobne simptome dobil tudi moj 9 mesečni sin, ki pa je imel zjutraj (ob 00.00) vročino kar 39.5C. Zanima me ali je možno da se je okužil od mene. Zaenkrat on še ne kašlja.

Hvala in LP.

Spoštovani!

Lahko, izogibajte se pretirani vročini, vodi in hujšemu vetru ter seveda pretiranim naporom, kar pa boste sami znali regulirati glede na počutje.

Virusne okužbe so nalezljive in možno je, da se je sin nalezel od vas. Isti virusi pri različnih ljudeh lahko povzročajo nekoliko različne skupke znakov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

glede mojega problema vam sporočam da so mi na Golniku končno odkrili, da gre pri meni za atipično pljučnico. Dobil sem Fromilid, ki je tudi edini antibiotik, ki mi je že po 2 dneh znižal temperaturo na 36.9. Toliko v vednost ostalim če bodo imeli podobne simptome.

Hvala za vse nasvete in vam želim vnaprej čim več gostov na vaši strani.

Lep pozdrav.

New Report

Close