Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v trebuhu

bolečina v trebuhu

Od leta 1997 imam stalne bolečine v spodnjem predelu trebuhu (dimlje). Bolečine so včasih hujše- neznosne občasno znosne.
Potek:
november 1997 pojav bolečine v predelu mehurja in desno proti kolku (mesto slepega črevesa), ki so trajale približno 6 mesecev neprestano (hude bolečine)
pozneje so se te bolečine pojavljale ciklično po 15-20 dni hude,manj hude bolečine, vendar nikoli niso prenehale.
V septembru 2000 pa se je pojavila bolečina bolj intenzivno v predelu mehurja in genitalij in je postajala pekoča. Po praznjenju mehurja se je pekoča bolečina še povečala. Odvajanje vode je povzročalo pekoče bolečine po sečevodu do konca penisa.Takšno stanje je še danes in se ravno tako ponavlja v nekem ciklusu.
V letu 1998 sem zapadel zaradi stalnih bolečin in neprespanih noči.. v težko depresijo, ki sem jo zdravil s pomočjo psihiatra tako da sem danes vsaj psihično dokaj stabilen in sem se nekako navadil na takšen način življenja. V službo hodim redno razen takrat ko sem se zdravil za depresijo(8 mesecev). star sem 49 let. delo imam v pisarni tako da ne opravljam težkega fizičnega dela.
V letu 1998 in 1999 sem imel tudi probleme z bolečinami v mišicah leve nadlakti in mravljinčenje cele leve roke – prst. Te bolečine so prenehale do danes same od sebe brez posebnih terapij.
V letu 1994 sem imel pik klopa na desni nogo pod kolenom -pojavila se je rdečina cca 15 cm. Jemal vibramicin 10 dni. Testi za borelijo (IGG, IGA) niso bili nikoli pozitivni
Katere preiskave sem opravil do danes:
*Pregled pri urologu s slikanjem ledvic in ultrazvokom mehurja in prostate 4x. rezultat: urološkega obolenja ne ugotavljajo. Preiskave urina in vrednosti za prostato bp.
*slikanje dbelega črevesa- irigografija. Rezultat bp
*gastroskopija- rezultat bp
kolonoskopija – rezultat bp
* ortoped – rezultat- stanje primerno starosti
*nevrolog – bp

Ker do danes nobeden od obiskanih specialistov ni mogel ugotoviti kaj povzroča moje težave se obračam na vas da podate svoje mneje saj ne vem kaj storiti. Stalno pa tudi ne morem jemati tablet proti bolečinam (Tadol, naprosyn..) saj mi že povzročajo prebavne motnje. Pa tudi moje psihično stanje še vedno ni normalno stabilno. Zaradi teh problemov težko opravljam službo, ker moram veliko misliti, si veliko zapomniti..
Prosim za vaše mnenje.
HVALA

Spoštovani!

Kljub podrobnemu opisu vam na žalost ne znam nič bolj pomagati, kot so vam to poskušali že številni kolegi. Razumem pa tudi, kakšna mora mora to biti za vas. Ne znam si predstavljati, kaj bi ob vseh negativnih rezultatih lahko še preiskali. Znaki kljub vsemu dajejo slutiti urološko bolezen – kronični prostatitis, prisotnost klamidij ali kaj podobnega, česar pa bez potrditve pri urologu ni mogoče potrditi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close