Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ali lahko sploh kaj naredim

Ali lahko sploh kaj naredim

Živim v zelo naseljenem kraju. Hiše so tako rekoč skoraj ena poleg druge, prostora je samo za kakšen mali vrt. In tukaj nastane problem, ki resnično nevem kako naj ga rešim, zato sem se drage prijateljice obrnila na vas.
Imamo neznosno umazane sosede,sicer to kar jim leži na dvorišču me tudi malo ne moti, koko imajo v hiši me tudi ne briga in ne vem(hvala Bogu) blazno pa me moti to,da se pozimi grejejo na trdo gorivo oz. bolje rečeno na odpatke in smeti, tako da je včasih celaq ulica v črnem dimu, smrdi pa tako zelo da pride smrad skozi zaprta okna z spuščenimi roletami.
Čes poletje si na tak način grjejo vodo za kopanje. Si lahko mislite kako je meni,ko tudi prezračiti ne morem svojega lastne bajte.
Počasi mi je resnično dovol a se počutim tako nemočno,ker resnično nevem kaj naj naredim.
Lansko leto sem probala na lep način : Lepo sem jih prosila če bi se lahko nekako dogovorili,da bi vsaj približno povedo gdaj bodo kurili (saj veste nismo ves dan doma) pa so me nadrli k čš kaj si jaz mislim da sem da bom njim govorila gdaj bodo kurili in odložili slušalko.
Sedaj pa mi je prekipelo. So zanemarjeni lenuhi, ki tudi papirjev za bajto nimajo(črna gradnja) pa se nekaj gredo.
Najbolj pa me je strah za moje pišče, da ne bo imela kakšnih posledic na dihalih.

Za vse odgovore se resnično zahvaljujem!!!!

Inšpekcija? Mogoče za okolje in prostor? Poskusi, na občini ali upravni enoti.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Za črne gradnje obstajajo pristojne službe… katere že?

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Se strinjam s Skrbno!

Draga sotrpinka,

pri nas imamo zelo zelo podoben primer. Za soseda imamo nesposobnega mizarja (z ogromno delavnico), ki s svojo umetnostjo ne zna zaslužiti, zato služi tako, da drugim kuri odpadke. Drugi obrtniki mu plačajo, da pokuri tisto, kar njim ostane od proizvodnje in česar se nimajo kam znebiti (lakiran les, s kemikalijami prepojene stvari ipd.) To neznosno smrdi, okoli nas se vali črn in siv in rumen dim, ne moremo zračiti itd. itd. Večkrat smo se že obrnili na inšpekcijo za okolje in prostor, tip je pač plačal kazen in veselo kuri naprej. Tudi jaz sem obupana, ker imamo prijeten vrt, malček bi bil lahko cele dneve zunaj, pa smrdi kot sam vrag. In tudi jaz se bojim, da ne bo fasal kaj na pljučih.

To traja že leta in zdaj sem dovolj obupana, da razmišljam o tožbi. Vsak lastnik nepremičnine lahko namreč toži lastnika sosednje nepremičnine, če on s svojimi imisijami pretirano otežkoča uporabo tvoje lastnine. Težava je le v tem, da moram na sodišču dokazati pretiranost teh imisij (običajne do normalne mere so namreč dovoljene) – to pa lahko dokažem edinole tako, da se opravi meritev kakovosti zraka. To pa, kolikor vem, opravlja inšpekcija in ne vem, kako naj dosežem, da bodo prišli merit. Te stvari namreč hudo stanejo. Skratka počasi imam dovolj in bom ukrepala; o dosežkih te pa obvestim.

Lp,
Katarina

Ja, ta služba, k pride in naredi izmere obremenitve okolja so baje res zelo drage. Ko sem jaz nekaj grozila sosedu (pred 4-imi leti) naj bi bilo to kar blizu 500.000 sit. Ampak se je šlo še za odpadne vode, maščobe, hrup in pa smrad. Takrat so mi verjetno povedali ceno za vse to skupaj, upam, da je za smrad druga, nižja tarifa.

Seveda je fino imet s sosedi dober odnos, ampak se najdejo tudi taki…se spomnim, k je meni soseda včasih (še v bloku) prala nad glavo ob 2-h zjutraj :-((( Mater, me je prijelo, da bi šla gor, spulila tist pralni stroj pa ji ga vrgla na glavo. No, pol ji je pa crknil. Pa je bil en lep čas mir. Upaj še ti, da bo njim pa centralna šla. Sej baje hitreje crkujejo, če kuriš s temi odpadki, baje se nekej zapaca… :-)))

Meni bi inšpekcija kaki dve leti nazaj računala za meritev cigaretnega dima okoli 50.000 sit.

Lp, Srči

Pozdravljeni, mogoče je že imel kdo izkušnjo z neizmernim smradom po vlagi, ki jo ima naša soseda in na koga se obrniti, da se to reši, ker je zrak zelo zadušljiv, ko odpre okno stare in to naj bi obnovila.Samo pred obnovo se to ni vohalo, sedaj pa 24 let , je iz leta v leto neznosno.Večkrat je že bila seznanjena s tem, a soseda pravi , da nič ne smrdi.Tudi vsa njena oblačila in vse kar je v tej hisi ima grozen vonj po zatohlem in zdravju škodljivi vonj.Sama je dobila astmo, kar ni nič čudnega, če živi v takem pajzlju.Imamo skupno dvorišće in greš mimo, te kar zaduši in ti gre na bruhanje.Na koga se lahko obrnemo, da bi se tega rešili?

New Report

Close