Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Skiljenje

Skiljenje

Lep pozdrav. Pri 3mesecnem otroku opazam zelo bolj izrazito obcasno skiljenje kot v prvih tednih rojstva, zadnje case pa opazam tudi tezko sledenje predmetov v levo ali desno, torej eno oko ji vedno bezi na noter ko poskusa pogledati levo ali desno. Kako tezavo resiti, ali je mogoce da se bo izboljsalo v nadaljnih mesecih? Hvala🙏

Škiljenje malega dojenčka je pogosto in ga ne jemljemo kot bolezenskega, razen v primeru, da vztraja še po 6 mesecu starsoti. Otrok se še razvioja, tudi zmožnost prilagajanja pogleda (predvsem na blizu ali hitro menjavanje pogleda na blizu – na daleč), zato prihaja do takih motrnj. Če bi torej škiljenje vztrajalo še po 6. mesecu starosti, se posvetujete z otrokovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close