Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Zelo suha koza

Zelo suha koza

Imam zelo suho kožo po obrazu, cez zimo je ponavadi najhujse. Mazem se s kremami, ki so namenjene za zelo suho kozo, eno imam tudi posebej namesano pa mi ne pomaga prav nic.
Imam pa se en problem, namrec na pregibu (rok, nog) se mi vedno naredijo rdeci Fleki, kateri zelo pecejo in srbijo. Ze, ce me kdo “požgecka” na tem predelu se mi po 5 minutah ze naredi rdec izpuscaj. Katere kreme bi mi priporočali za moje težave s kozo? Mogoce krema gel ali pa kaksne hidratantne kreme? Kremo katero imam posebej namesano, ce se namazem na kakšnem izpuščaju me zacne ta peci. Mislite, da mi mogoce kaksna sestavina ne odgovarja?

Najprej pozdrav, hvala in nasvidenje?!
Problem vnetja na pregibih lahko govori za kožno bolezen- atopijski dermatitis. Drug problem, ko je dražljaj dovolj za srbenje govori za prerazdraženost sistema- organizma, ki sicer nebi odgovoril tako burno s srbenjem.
Suha koža pa pomeni iskanje ustrezne kreme, za kar je na voljo v lekarni cela serija proizvodov, tudi testerjev, kreme ki vsebujejo olja, hidratantne kreme…..
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close