Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Mr ledvene hrbtenice

Mr ledvene hrbtenice

Spoštovani
Prosim vas za razlago mr ledvene hrbtenice.
Stanje po dekompresiji l4 l5 in vstavitvi interspinoznem implantant.
Degenerativne spremembe diska v nivoju l4 l5 z znižano višino intervertebralnega prostora in posteriorno protruzija pod zadnji longitudinalni ligament. Posteriorno je videti stanje po vstavitvi interspinoznem implantata. V stir sekvenci ni edema skeleta ali mehkih tkiv, ki bi govorili v prid akutnega patološkega dogajanja. Nivo l4 l5 je zmožen zaradi centralne herniacije diska, ki utesnuje sprednji epiduralni prostor, zožitve, pa se izraziteje širijo v levi recesus in delno tudi fora en. Posteriorno je z leve strani videti stanje po op. posegu.
Nivo l5 s1 je zmožen zaradi centralne protruzija diska, ki nakazano utesnuje oba lateralna recesusa.
Spondiloartroza malih sklepov.
Bolečine imam na desni strani hrbtenice in desni nogi do kolena z občasnim mravljinčenjem. Najhuje je ponoči.
Hvala in lep pozdrav,
Rommy.

Spoštovani!
Gre za stanje po operaciji in vstavitvni interspinoznega impantanta L4-L5, kjer je še vedno prisotno izbočenje ploščice in utesnjenost živcev. Predvsem imate zožitev na levi strani. Moral bi videti MR posnetke za oceno, ali je potrebna ponovna operacija. Svetujem pregled pri operaterju. Do takrat pa vaje za globoko trebušno muskulaturo in FTH.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close