Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Herpes Zoster

Herpes Zoster

Spotovani.

Malo manj kot leto dni so mi izpadali lasje, difuzno po celi glavi, kar se je zacelo kar nanadoma. Koncno so mi ugotovili, da imam hipotirozo in vnetje Hashimoto (imela sem tudi druge simptome) in sem zacela z jemanjem hormonske terapije. V dveh mesecih so bili moji hormoni optimalni, izpadanje pa se je nehalo, ko so se hormoni uravnoveseli.
Kake dva meseca je bilo izpadanje cisto normalno, lasje so se lepo zaceli gostiti zgoraj, potem pa sem v zacetku februarja zbolela za Herpes Zosterjem in so mi ponovno zaceli izpadati.
Zbala sem se da je padec imunskega sistema kaj ponagajal scitnicnim hormonom, sem testirala, pa so vsi ok (TSH, T4, T3) zato me zanima ali je vseeno mozno, da je Herpes Zoster povzrocil hitrejso izgubo telogenih las kot sicer in jih je ta stres telesa “porinil” ven?
Ne vem zaradi cesa drugega bi mi sedaj izpadali.
Sem pa imela kar hud Pasovec – zacelo se je z vnetjem zivca v krizu, hrbtu, hudimi pekocinimi izpuscaji na levi nogi in par dni sem se zelo slabo pocutila. Zdravnik je tudi potrdil to diagnozo. Zdaj sem ze v 3. Tednu in se izpuscaji sele susijo.

Hvala za vase mnenje,
Sandra

Pozdrav!
računam, da ste dobili tablete proti herpesu.
Sam zoster je res neprijetna bolezen, zaradi poteka, bolečin in tudi bolečin, ki so lahko tudi kasnje, težko pa bi povezal izpadanje las z njim, razen, da je bila za organizem stresna situacija.
Pričakovati je popravo stanja spontano, kaj dosti pa ne moremo ukreniti. Jemanje vitaminov in mineralov, spremljanje funkcije in ali vnetja ščitnice.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Dodala bi se to, da imam 33 let.
Dermatolog je diagnosticiral Telogen Effluvium pol leta nazaj zaradi hipotiroze in stresa.
Za herpes zoster sem jemala terapijo Primovir.
Drugih zdravstvenih tezav nimam razen scitnicnega obolenja in rahle depresije zaradi katere hodim na terapijo.

Hvala za hiter odgovor.
Ja, Jemala sem Primovir in se sprasujem ce je to morda kaj vplivalo na povecano izpadanje las – ali pa pac zgolj stres organizma.
Dejstvo je, da imam zelo obcutljiv organizem.
Ne vem zakaj drugace bi mi zdaj izpadali, ker so ze nehali, ko so se hormoni uravnoveseli.
Za sezonsko izpadanje pa menim da je prezgodaj?

Terapija je bila prava, je pa tako kot sem napisal infekcija, ki prizadane cel organizem.
Počasi se bo stanje umirjalo.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close