Najdi forum

Pozdravljeni,

Potrebovala bi nasvet, ker sem obupana do konca… Ne vidim nobenega izhoda več…
Zgodba je sledeča: s partnerjem sva skupaj 18 let, pred 8 meseci sem izvedela, da je imel pred 8 leti 2-letno afero s sodelavko, ki se je končala tako, da je ona zanosila s svojim partnerjem.
Za afero sem izvedela preko njunih pogovorov, kjer se je ona spominjala lepih časov. V času afere sem sama bila v zelo slabem stanju-zdravila sem se za hudo obliko depresije, partner mi že tako ali tako ni stal ob strani in sem razmišljala ali želim sploh ostati ob takšnem človeku (slutila sem, da nekaj ni ok, ga s tem soočila vendar je seveda lagal, ptem sem to nekako postavila v ozadje spomina). No potem sva se nekako pobrala in zakrpala odnos in si ustvarila tudi družino. Ko pa sem sedaj izvedela, da se je takrat fino zabaval pa se je v meni vse zlomilo. Obiskujeva tudi psihoterapijo, ki pa mi ne pomaga. Ves čas čutim, da gospa želi naprtiti krivdo name in širi moja obzorja s sprejemanjem poliamorije… Ne razumem teh pristopov… Enostavno ne morem odpustiti. V resnici se sprašujem kaj to sploh pomeni? Zdi se mi, da se je odločil o moji usodi brez, da bi dejansko sama lahko odločala o tem. Vem, da če bi takrat izvedela za afero, bi še isti trenutek popokala stvari in odšla. Sedaj pa razmišljam kako obdržati družino, ker vem, da bodo otroci najbolj trpeli, po drugi strani pa se sprašujem ali v resnici žrtvujem svojo srečo za srečo otrok. Nekako si ne morem predstavljati biti še kdaj srečna s to osebo, ker me je preveč prizadel in tega enostavno ne morem odpustiti. Vem, da je sčasoma lažje glede čustev, vzponov in padcev, ampak ali v resnici kdo lahko živi z osebo in ji ponovno zaupa in jo spoštuje po vsem tem?
Prebrala sem že ogromno literature na to temo pa mi enostavno ni nič v uteho. Na koncu ostaneš sam s svojimi mislimi in občutki. Partner se sicer trudi in kaže voljo za vzpostavitev nove zveze, ampak ali je to dovolj? Še vedno sem ujeta v preteklost in človeka, ki sem mislila, da ga poznam, ga ne več. Tudi intimna ne morem biti več z njim. Ali ima kdo izkušnjo s tem, da je to odpustil in šel naprej in imel boljši odnos? Jaz tega v tej fazi ne vidim in si ne predstavljam… Prosim za vaše izkušnje…

New Report

Close