Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prenehanje dihanja

Prenehanje dihanja

Spoštovani! Prosim za nasvet. Naš vnuk ima dve leti. Že kot novorojenček je med krčevitim jokom prenehal dihati. Danes se je to ponovilo, da se ni mogel zdahniti. Za minuto je prenehal dihati in padel na tla. Ves se je zakrčil. Ko smo ga pobrali in stresli, je zadihal. To se je zgodilo, ko je oče odšel iz sobe in zaprl vrata. Bil je že na slikanju glave. Izvidi so bili bp. Ponudili smo mu čaj, ki ga je pil ( nekaj požirkov ). Potem je spet zajokal. Bil je v naročju. Imela sem občutek, da ga boli glava. Ni se udaril v glavo. Pri padcu se kar sesedel. Njegova pediatrinja je rekla, da je to neke vrste čustveni šok. Prosim, za vaše mnenje. Hvala.

Če je bil otrok tudi že na slikovnih preiskavah, predvidevam, da ga je pregledal tudi nevrolog in povedal, da gre za afektne napade, po slovensko zamolkovanje in da so popolnoma nenevarni. Ob napadu poskrbite, da se ne poškoduje ter da ima odprto dihalno pot (stabilni bočni položaj). Minejo okoli 5. leta starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close