Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbeča moda

Srbeča moda

Pozdravljeni. Star sem 51 let in že vrsto let me pesti izredno nadležna srbečica okoli anusa, predelu mednožja in v zadnjih nekaj letih tudi huda srbečica na modih. Pred cca tremi leti mi je dermatolog predpisal kremo Locoidon ter nato Urea kremo, ki mi jo sedaj predpisuje tudi osebna zdravnica. Čakam sicer na pregled pri drugi dermatologinji, moj dosedanji je šel v pokoj.
Zanima me, ali ne obstaja kak način za odpravo teh težav?
Ali se je srbečica anusa lahko pojavila zaradi morda pretirane higiene in uporabe mil? Po vsakem iztrebljanju se namreč umijem z vodo in malo mila.
Kreme Locoidon za moda mi ne predpisujejo več, sedaj uporabljam le Ureo, ki sicer pomaga navlažiti razpokano in luščečo se kožo, vendar srbečica se še vedno izredno pogosto pojavlja v taki meri, da brez praskanja ne morem zdržati.
V spodnjicah se običajno pojavlja luščena koža v obliki prahu. Poizkusil sem tudi neoprijete spodnjice, vendar se stanje ne spremeni na bolje.
Lepo vas prosim za nasvet, kako naj učinkovito odpravim ali vsaj znatno ublažim to nadlogo.
Hvala lepa in lep pozdrav.

Pozdrav!
Vse je odvisno za to ali gre tudi za vnetje, tudi za luščenje, če gre za močno vnetje, potem so diagnoze in terapije povsem druge.
Urea na dolgi rok za ta predel ni priporočljiva, ker lahko začne tudi dražiti kožo.
Pregled pri dermatologu bo prava poteza.
Po umivanju svetujem očistiti kožo z oljem iz lekarne in nato nanesti eno od krem za obnovitev kože- dobite v lekarni.
Do pregleda.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close