Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Madež Cafe au lait

Madež Cafe au lait

Pozdravljeni,

stara sem 29 let in od pubertete (od takrat je najbolj izrazit) imam na obrazu pigmentni madež v obliki kaplje v kotičku ustnic, ki je v ravni kože. Bila sem že tudi na več samoplačniških pregledih, kjer je bilo rečeno da gre za madež cafe au lait. Opravljen je bil en laserski poseg in ker po njem ni bilo izrazite spremembe, so mi na tem področju opravili kozmetični piling s TCA 30 %. Seveda je bila koža po posegu najprej temna, nato pa sveža, svetlo rožnata, madež pa je bil res komaj opazen, vendar pa se je zadeva v roku 1 leta ponovila. Tako sem bila na kemičnem pilingu že 3x (vsako leto enkrat) in vsakič se je madež vrnil. Na spletu sem sicer brala, da je za odstranitev te vrste znamenja potreben dolgotrajni laserski postopek, vendar mi ta možnost nikoli ni bila predlagana. Hkrati me zanima, kako varni so sploh ti posegi, če se jih opravlja vsako leto.
Sicer v svoji vsakodnevni negi uporabljam sledeče proizvode.
ZJUTRAJ: Alpha Arbutin 2% + HA , Niacinamide 10% + Zinc 1%, Azelaic Acid Suspension 10%, SPF 50 +
ZVEČER: Alpha Arbutin 2% + HA in 2 proizvoda, ki jih izmenično uporabljam Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% in Lactic Acid 10% + HA 2%.

Kaj mi vi svetujete glede odstranitve? Hkrati me zanima, kako je z odstranitvijo znamenja nad tem madežem.

https://ibb.co/NxfdjCs

Hvala in lep pozdrav!

Pigmentka

Pozdrav!
Svetujem obisk pri dobrem specialistu, ki se ukvarja z laserjem, ki ima sodoben aparat in dosti izkušenj,.
Glede na globino vam bo svetoval ali je sploh pričakovati uspeh terapije.
Za znamenje pa je odstranitev ali kirurška, če pa ni nevarno, kar pa ne morem presoditi, pa tudi z laserjem.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close