Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Težave hrbtenice

Težave hrbtenice

Pozdravljeni,

že eno leto imam težave z hrbtenico.. zaradi preobremenjenosti hrbtenice in veliko let slabe drže, se težave stopnjujejo. Najprej sem mislila, da imam težave z pljuči, vendar pulmolog ni odkril ničesar.. in sicer – spredaj, v prsih čutim nekakšno blokado pri dihanju, sploh ko se želim poravnati. Občutek zategovanja. Ali je možno, da to izvira iz hrbtenice?
Slikanje je pokazalo rahlo skoliozo v levo stran. Nedavno na ORL pregledu mi je zdravnik omenil, da je moj požiralnik izven ravnine in nagnjen v levo. Je to lahko posledica hrbtenice? Je možno to kakorkoli odpraviti? Dejstvo je, da imam zato očitno kar nekaj težav (ne samo bolecine v hrbtu, tudi bolečine na levi strani vratu, pritisk v ušesih in nosu, vse prednjači leva stran..)..
Hvala..

Spoštovani!
Težave lahko izvirajo iz vratne in prsne hrbtenice, zato svetujem pregled pri ortopedu in RTG ter MR vratne in prsne hrbtenice. Lahko pridete tudi k meni.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close