Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Razlaga MR iizvida in UZ desnega kolena

Razlaga MR iizvida in UZ desnega kolena

Pozdravljeni,

mene pa zanima razlaga novega izvida MR in UZ desnega kolena.

UZ: Na medialnem robu desnega kolenskega sklepa je videti nekoliko večjo hiperehogeno spremembo, ki bi lahko govorila v prid nastajajočega osteofita in sicer na tibiji velikosti 6,9×6,4 mm. V tem predelu je tudi najbolj boleča.

in

MR: minimalni izliv-verjetno še fiziološko.
na literalnem kondilu golenice je nekoliko heterogen signal hrustanca, v posteriornem delu je tudi nekoliko neravna površina. v ostalih delih poškodb hrustanca vidim. Ligamenti kolena in meniskusa so brez znakov za poškodbo.

MNENJE; Hondromalacija literalnega kondila golenice gradus 1-2.

imate kakšen nasvet, kaj se da storiti, kako lahko tudi sama pomagam ob bolečinah?

hvala in lep pozdrav

Spoštovani!
UZ izvid je bolj orientacijski pri kolenu, bolj je pomemben MR, ki pa kaže na rahlo obrabljen hrustanec na zunanjem delu kolena na golenici. Svetujem jemanje Glukozamina, v poštev pridejo tudi injekcije hialuronske kisline pri ortopedu, delajte vaje za kvadriceps, izogibajte se daljše hoje po asvaltu, opravite tudi fizioterapijo.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close