Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Problem s starim zlomom zapestja

Problem s starim zlomom zapestja

Pozdravljeni!
Imam eno dolgo zgodbo,en kup opravljenih pregledov, in še vedno eno vprašanje.
Leta 2006 sem padla. Prišlo je do zloma distalnega dela obeh kosti podlahti. Narejena je bila zaprta repozicija s tremi K-žicami.

Sedaj sem stara 23 let.Leta 2019 sem v službi (delo predvsem z rokami) začutila pekočo bolečino v zapestju. Nisem je mogla premikati zaradi bolečine, zato sem odšla na urgenco. Dobila sem napotnico za MR(spremenjena morfologija distalnega radioulnarnega in radiokarpalnega sklepa zaradi sprememb v rasti metafiz po zdravljenju s kirurško fiksacijo frakture radija, medialna subluksacija tetive m.extensor carpi ulnaris, blage degenerativne spremembe radiokarpalnega sklepa, manjši sklepni izliv, degeneracija skafolunatnega ligamenta z nekoliko razširjeno skafolunatno špranjo, nekaj izliva v pizotrikvetralnem sklepu).Opravila sem fizioterapije, odšla na nekaj samoplačniških pregledov in nazadnje do specialista, kjer sem opravila CT ( ulna minus varianca. Perilunatna dislokacija, psiform je volarno luksiran). Specialist je do operativne terapije zadržan. Svetoval mi je menjavo službe in pa drugo mnenje.

Zanima me, ali se da kaj popraviti, namreč zapestje me še vedno boli, deformacija pa je precej vidna, saj imam “bulo”(kost) na zapestju, ki se prestavlja med premikanjem zapestja.
Najlepša hvala za Vaš odgovor!

Spoštovani!
Žal je prišlo do posledic zloma in fiksacije s K žicami, ko ste bili še otrok in posledično je že nekaj obrabe zapestja in luksirana koščica, ki jo vi vidite kot to bulo, ki se premika. Menim, da bi bil operaitvni poseg smiselen, svetujem vam drugo mnenje (dr. Havliček ali dr.Kastelec na Travmatologiji v Ljubljani ali dr.Pšenica v SB Jesenice).
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Pozdravljeni!

Najlepša hvala za odgovor. Naročila sem se na pregled in upam, da bom uspela kaj urediti.

Lep pozdrav!

New Report

Close