Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dojenček – pomanjkanje apetita

Dojenček – pomanjkanje apetita

Spoštovani,
na Vas se obračam z naslednjo dilemo:

Imam 6 tednov + 1D starega fantka, ki je imel drugi dan po rojstvu zlatenico, izgubil je vec kot 10% telesne teže (rodil se je z 3800g). Po prihodu domov sem ga hranila na 2 uri (nekaj izčrpanega mleka, ostalo Hipp Combiotic). Zdaj je izključno na AM. Od prihoda iz porodnišnice je imel kar velik apetit, pojedel je skoraj 120ml na 2 uri in lepo pridobival na teži. Prejšnji teden v sredo pa je bilo pravo nasprotje, začel je zavračati stekleničko, poje le 50-70ml na vsake 3-4ure, to se nadaljuje vse do danes, močno je zmanjšal apetit. Bi Vas prosila za mnenje ali je to normalno oziroma ali je premalo, da poje 70ml na vsake 3,4 ure pri tej starosti? Polulanih pleničk je dovolj, vsakič ko ga previjem na 2 uri je polulana plenička, vsaj 2x dnevno se tudi pokaka, blato normalno, ga ne boli, kakor sem spremljala na tehtnici težo jo pridobiva, ne kot prej, kvečjemu kakšnih 10,20g na dan.
Bi omenila še da ima veliko vetrov, se kar dosti napenja, že od porodnišnice je situacija taka da vsakič ko zacne jesti se napenja in takrat tudi večinoma kaka, ga. pediatrinja je rekla da mleko spodbudi prebavo, vendar ali je morda to razlog da ne želi jesti, ker ga napenja vsakič ko je? Joka sicer ne, kupček podre včasih takoj, včasih se potrudimo pa nekako uspe, tusi ko ga napenja ne joka, je malce rdeč in to mine v parih sekundah.
Smo formulo poskušali zamenjati pa mu ni ustrezalo, hipp mu je kot kaže še najbolj ustreza.
Upam, da mi boste lahko svetovali, sem kar v skrbeh da ne je dovolj, ker je taka sprememba od prej.
Lepo Vas pozdravljam, A.

Tudi dojenček ima lahko prehodno obdobje manjše ješčnosti, ko se nam običajno zdi, da živi od zraka:=) Ampak število polulanih plenic in število dnevnih odvajanj blata nam dokazujeta, da vseeno dobi dovolj, celo za sicer manjše pridobivanje na teži. Počakajte, ponujajte, če bi se stanje te izrazite neješčnosti nadaljevalo, se obrnite na otrokovo pediatrinjo za pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close