Najdi forum

Pozdravljeni!

Z ženo sva skupaj 12 let. Poročena sva tri leta.
Občasno dobivam občutek, da me vara. Zakaj sem dobil ta občutek:
– občasno ostane dlje v službi,
– precej je na telefonu, tudi ko gledava tv (ko je na telefonu sedi, da jaz ne vidim ko ležim. Uleže se takoj ko neha bit na telefonu),
– pogosto ko pride do mene in če sem sam na telefonu vse pogleda, kaj delam,
– upad sexa ( v bistvu je samo takrat ko jaz pripeljem do tega, pobude z njene strani že ni bilo lep čas).

Zelo dobro zna igrat, to sem se naučil v vseh teh letih, zato ne vem kaj naj si mislim.
Kaj mislite vi?

Pogovor, pogovor, pogovor
Izrazi svoje občutke in vidiš, kako se bo odzvala, kaj ima za povedati….

Tudi jaz sem od septembra skoraj več v službi kot doma. Kaj naj, vesela sem, da še imam delo. Za varanje ni ne volje, ne energije, ne časa.

Tudi na telefonu sem pogosto, ja. Preberem kake novice, kaj poguglam al pa pofirbcam kaj novega na FB, sploh ker se z večino družbe v živo že lep čas nismo videli in edino tako vzdržujemo stike.
Skrivam nič ne, sicer pa si s partnerjem nw gledava drug drugemu pod prste niti ne brskava po telefonu in mejlih….

Lp

Če skriva telefon (telefon pod geslom pa prej ni bil), če se ti odmika pri intimi, če je bistveno spremenila dnevno rutino (dlje v službi, pogostejši kontakti s “sodelavci” ali “frendi”) so to opozorilni znaki za varanje.
Varajoči zelo redko priznajo svoja dejanja kar tako, na suho in brez, da bi jih “ujeli na delu”, zato po prvih pogovorih v stilu “kaj je s teboj, spemenil/a si se” postanejo le bolj previdni in malo bolje skrijejo svoje početje.
Če želiš preveriti za kaj gre, se moraš tega lotiti tako, da jim ne daš povoda, da bi začutili, da veš, da je nekaj narobe.

Hja, težka. Sem bila pred dvema letoma v enaki situaciji kot ti – prej je sovražil službo. Naenkrat je po vsakem delavniku šel s sodelavci še na pijačo. Meni se je to zdelo noro dobro, da je končno našel skupni jezik s sodelavci in sem ga še podpirala.

Naenkrat je bila nova koda na telefonu, ugotovila sem pa tako da sem hotela recept pogooglat na njegovem telefonu. Je rekel da vsake toliko zamenja geslo. Ja OK, ne bom te silila da mi jo poveš (skupaj sva bila 3 leta ).

Prej sva se ljubila skoraj vsak drugi večer, če ne celo vsak večer pa je bilo naenkrat dvakrat, trikrat na teden – pa sem si rekla, da je očitno “honeymoon” faza končano + zelo sem bila utrujena od svoje službe.

Po telefonu je v pričo mene brskal samo še po duolingotu, nobenega socialnega omrežja več. Če je slučajno bil na insta sem videla kako hitro zapre zadevo ko me zaslisi. Mi je nekako postalo jasno da tukaj neka ne štima. Enkrat si dovolim potiho pokukat čez ramo in vidim žensko ime na instagramu in res veliko pogovora. Ga vprašam kdo je ona, je rekel d asodelavka, seveda ga vprašam kdo je, koliko je stara, če zaradi nje hodi na pijače – tišične ljubosumne fore. Ni mi hotel odgovarjati. Je šlo smao še na dol. Postala sem res naporna, dokler mi ona 4 mesece po tem ni napisala da me vara z njo :). In njegova reakcija ob soočenju? Ti si me porinila v to.

In če pomislim za nazaj – ja, mogoče res. Ker sem tako pritiskala in postaja , je iz dobrega razmerja med dvema soledavcama zraslo v ljubezensko razmerje. Zato ti polagam roko na srce, da je ne napadaj. Povej kaj misliš in da te skrbi. Če ti lahko dokaže da to ni res, povej ji zakaj te to skrbi in upaj na to da ti bo fer in ti odgovorila (po resnici). Bolj ko vrtaš v nekoga bolj ljudi siliš v to.

Srečno!

Da ne bi slučajno to res verjela. Da si ga ti potisnila v tuje naročje, ker si mu težila? A dej no, menda nisi tako naivna. Sami smo odgovorni za svoja dejanja in on je s sodelavko skočil, ker je to želel in ker so se njegova čustva do tebe ohladila. Normalno, da sumljivo obnašanje sproži reakcijo, kaj pa bi po njegovem morala reči: ah, kako čudovito, da se s srčkano sodelavko tako dobro razumeta, da gresta po službi še na kavo namesto domov?

S pretiranim teženjem si partnerja lahko kvečjemu odtujimo in v odnosu se začnejo prebujati zamere, kar dolgoročno sigurno ne vpliva ugodno. Da pa kdo to izrabi kot izgovor za varanje, je pa naravnost nizkotno.

New Report

Close