Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Do kdaj uporabljati pršilo Nasonex?

Do kdaj uporabljati pršilo Nasonex?

Spoštovani

Pred natanko enim letom sem bil na septoplastiki. Nosna pregrada je bila tako ukrivljena, da so polip odkrili šele med operacijo. Polip so mi odstranili. Poleg tega je kirurginja (ne vem na podlagi česa) opazila, da se v ozadju odvija neka alergija. Po posegu mi je svetovala pršilo Nasonex tako proti alergiji kot proti preprečevanju ponovitve polipa.

Ali se je polip ponovno pojavil, sicer ne vem. Me pa zanima, ali v primeru, da polipa ni več tudi leto dni po odstranitvi, pršila ni treba več uporabljati? Oziroma da polipa ne bo več, četudi preneham z uporabo? Ali bom to moral uporabljati dalj časa?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

če nimate težav v zvezi z nosom- dobro dihate, nimate motečega izcedka in dobro vohate, potem je tudi vaša alergija pod nadzorom in zadostuje čiščenje nosu s fiziološko raztopino (za odstranjevanje alergenov in dražečih snovi). Polip je lahko izraz težje stopnje alergije, seveda se lahko ponovi.

Če imate kakšno od naštetih težav, nadaljujte z Nasonexom in opravite pregled pri rinokirurgu, da bo vaše zdravljenje optimalno načrtovano.

Naložite si brezplačno aplikacijo MASK -air za nadzor vašega alergijskega rinitisa, rezultate pa prav tako pokažite rinokirurgu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close