Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Blato dojenčka

Blato dojenčka

Pozdravljeni,

Imam vprašanje glede blata dojenčka. Naš skoraj 5-mesečnik je danes odvajal blato, ki je bilo na začetku gosto, skoraj trdo in črno (cca. 3cm v dolžino), nato pa je do konca odvajal kot običajno. Skratka, skrbi me samo ta, prvi del odvajanja. Pred kratkim sva začela z uvajanjem goste hrane, zato se je tudi odvajanje spremenilo, prej je kakal max. 2x tedensko, sedaj vsak dan ali pa vsak drugi dan. Drugače se hrani s kombinacijo mojega in adaptiranega mleka, le kosilo sva že skoraj v celoti zamenjala z gosto hrano. Pred današnjim dnem je nazadnje kakal v soboto. Ni pa jedel nobene nove vrste hrane (možne alergije). V soboto je za kosilo jedel rdečo peso, bi lahko to bil vzrok za črno blato na začetku današnjega odvajanja? Ali bi šlo lahko za kaj resnejšega glede na to, da je bilo potem blato takšno kot običajno?
Drugače je živahen in vesel, takšen kot ponavadi.
Hvala za odgovor in lepe praznike še naprej!

Po enkratnem dogodku ne ukrepamo, saj je vzrok lahko posvem običajen ali banalen (npr. vrsta hrane). Če pa se bi odvajanje črnega blata z vonjem po železu nadaljevalo, boste obvestili otrokovega pediatra.
Ob spremembi vrste prehranjevanja, torej prehodu iz mlečne v komplementarno prehrano, je sprememba odvjajanja oz. prebave na sploh, povsem razumljiva.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close