Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečina in čuden okus

Bolečina in čuden okus

Pozdravljeni, od pomladi imam precej hude bolečine po desni strani obraza. Dvakrat sem bila že operirana _septoplastika zaradi težav s sinusi. Po regledu na ORL sem si dva meseca v nos dajala Flixonaze, vmes je bil opravljen Ct obnosnih votlin. Po kapljicah se je stanje izboljšalo za 50 %. Diagnoza po Ct je kronični sinuzitis. Stanje se je kakšna 2 meseca po končanem zdravljenju spet zelo poslabšalo. Imam hude glavobole na desni strani glave, pod desnim očesom, seva za desno uho in pod čeljust. Bolečina je taka kot običajno, kadar imam težave, 10 let že . Novo pa je čuden, kemični okus v ustih, včasih pekoč in kovinski. Nenavaden vonj je zaznaven tudi drugim. Občutek imam, kot bi se mi nekaj izlilo iz nosnega predela, slabše je ponoči ali če se sklonim in nato dvignem. To traja sedaj že kaka2 tedna. Sploh ne vem, kaj naj naredim. Je možno, da so kapljice prikrile težave s sinusi in je bil izvid ct nepravi? Na ORL so zdravljenje zaključili, zaradi dolgoletnih težav predlagali pregled pri nevrologu, jaz pa vem, da je težava v nosu. Je mogoče, da se po 2 mesecih iz nosu izločajo ostanki kapljic? Okus je namreč kemičen, po zdravilih. Pogosto mi je ob tem tudi malo slabo. Pojavile so se tudi težave s kožo, po rokah, pazduhi in prsih se pojavljajo posamezne rdeče pike, ki neznosno srbijo in jih razpraskam do krvi. Obe težavi sta se pojavili nekako v istem obdobju, ne vem pa, če sta povezani. Prosim za odgovor in nasvet, na koga naj se obrnem. Na ORL me najbrž ne bodo veseli. Hvala.

Spoštovani,

srbeč izpuščaj je lahko alergija na neka zdravila, pozanimajte se na forumu dermatologija.
Glede na vaš opis imate verjetno primarni glavobol – migreno in je prav, da so vas usmerili k nevrologu. Tudi motnja okusa je nevrološki znak.
Upam, da boste s pomočjo nevrologa vsaj omilili 10-letne težave.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close