Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečina v desnem ušesu

Bolečina v desnem ušesu

Spoštovani.

Prosila bi vas za mnenje glede mojih bolečin v desnem ušesu.

Moje težave so se ponovno začele , dne 10 .12. , ko mi je pri umivanju glave kljub zavarovanju desnega ušesa , prišla voda v desno uho. In od takrat me uho boli, sem tudi slabše slišala, je zelo neprijetno.
Bila sem pri svoji zdravnici,-14.12. predpisala mi je kapljice Maxitrol, in ker ni v ušesu nič videla, me je takoj poslala na ORL, kjer so ugotovili naslednje – prilagam vam izvid na koncu strani pod mojim podpisom .

Dobila sem ponovno še kapljice Maxitrol- dne 17.12. ampak mene kljub temu še vedno boli v desnem ušesu, sploh zvečer in ponoči. Čez dan je bolečina stalna, in tak občutek imam, kot da bi bilo še nekaj v ušesu, čeprav so mi na ORL vse sčistili z mini aspiratorjem. Sicer spet slišim na desno uho, samo me pa zelo boli , sploh če grem ven oz. do trgovine , me zelo boli, sicer imam trak, da me ne zebe v desni ušes.

S tem ušesom, imam že nekaj let težave, in mi ne sme niti kapljica vode pridet v ušes, ker se mi v trenutku zamaši in boli. Zaradi težav sem bila že 2x na ORL . v aprilu in avgustu 2020 in sedaj v decembru.

Kako bi si lahko še pomagala, da bi me desni ušes , nehal boleti.

Najlepša hvala in lep pozdrav.
Ally iz Ljubljane

Moj izvid ORL – 14.12.2020
http://shrani.si/f/3x/G5/41hX93X6/izvid-orl-14122020.jpg

Spoštovani,

navajate, da so vaše težave večletne in po zdravljenju s kortikosteroidom ne poride do izboljšanja. Pri pregledu tudi specialist ni opazil nobene posebnosti razen bolečine ob dotiku. Najverejetneje je torej vaša bolečina temporomandibularna mialgija — bolečina, prenešena v uho iz sosednjih predelov. Zato svetujem, da opravite pregled pri maksilofacialnem kirurgu in MRI glave s KS.
Možni vzroki:
– škripanje z zobmi, stiskanje zob
– grizenje nohtov, trde hrane – oreščkov
– pretirano žvečenje žvečilnih
– napačen ugriz oz. manjkajoči kočniki
– zobni aparat

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close