Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dvomesečni dojenček-pomoč

Dvomesečni dojenček-pomoč

Moja Ajda je bila 6.12 stara dva meseca. Je dojena, nasmejana, srečna punčka. Prejšni teden je ležala na postelji in je naenkrat postala rdeča v obraz, kot da se ji je nekaj zaletelo in ni mogla prav dihat. V tem casu sem verjetno naredila napako, ker sem ji hotela ščistiti nos, dala sem ji par kapljic fizološke, da bi ji posesala in je še bila situacija slabša- nevem ali jo je to tako razdražilo. Ponavadi ko želi kakat se napenja in je od tega rdeča. Nekaj minut je trajalo, da je popolnoma prispa k sebi. 🙁 Je možno, da je bilo to od napenjanja, istočasno od fiziološke in da je se zraven podrla kupček? Izgledlo je kot da ne pride do zraka. No danes je bilo malo drugače. Zaspala mi je na rokah, na boku obrnjena proti meni z levo stranjo, rokico pod mojo roko. Je kar dolgo spala tako( če ima krče ji edino tako paše, sicer spi na postelji) ko se je prebujala, da bi se dojila je postala kot malenkost neodzivna. Je sicer gledala ampak, popolnoma pri miru, težko opisem. Kot da ni vedla kaj se dogaja okoli nje.Vedno ko se sicer zbudi je aktivna, nasmejana, tokrat je blo pa cisto drugace. Sem jo takoj dvignila in je kmalu za tem izlocila polno sline + polila mleko. Potem je bila cisto ok spet. Je možno, da se je zaležala in zato taksen odziv? Sicer ne poliva veliko, sem že razmišljala, da jo mogoče muči refluks in se ji mleko vraca nazaj in se potem zgodi kaj podobnega., ampak res redko polije. Verjetno in upam da ni nic hudega ampak me ze od zadnjic skrbi, danes pa se tak dogodek, da sem res v skrbeh. Ni moj prvi otrok. Imava že dvojcici stari 7 let in nismo imeli podobnega primera, zato me se toliko bolj skrbi. Hvala za vaso mnenje.

Po opisu izgleda kot kisla epizoda refluksa, torej se otroku v poširlanik vrača kisla vsebina iz želodčka. Ker otrok vodoravno leži, se vsebina dvigne do ust in celo skozi nos. Otrok postane nemiren, ves rdeč, saj ga to zelo zapeče. Najprej svetujem protirefluksne ukrepe in posvet z otrokvo pediatrinjo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close