Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zlatenica pri mesec staremu dojenčku

Zlatenica pri mesec staremu dojenčku

Spoštovani,

naša malčica je tretji dan po porodu (elektivni carski rez, 39.teden) imela vrednost bilirubina 178 umol/L, nato je vrednost narastla na 278 umol/L, posledicno je bila obsevana z lucko. Naslednji dan je vrednost padla na cca 230 umol/L in tako sva lahko sli domov. Cez 2 dni je imela kontrolo, vrednost bilirubina 326 umol/L, tako je bila obsevana skupaj 26 ur. Vrednost je padla na 202 umol/L, tako da sva lahko sli domov. Dodatnih kontrol ni bilo, tudi patronažna sestra je ob vsakem obisku dejala, da se stanje izboljšuje. Sedaj po enem mesecu na otroški posvetovalnici pa šok, vrednost: celokupni bilirubin 299 umol/L, direktni 12, 3 umol/L. Tako so naju zopet napotili na pediatrijo ker so ji odvzeli kri, urin ter jo zopet obsevajo z lučko.

Zanima me ali lahko taksna vrednost pusti kaksne posledice na otroku? Otrok drugace lepo napreduje (v enem mesecu se je zredila za cca 850g), je polno dojena, plenicke so polulane in pokakane.

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Gre za podaljšano zlatenico novorojenčka in pri teh vrednostih ni poškodbe centralnega živčnega sistema.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close