Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Premik kolka

Premik kolka

Pozdravljeni,
Stara sem 36, 5 mesecev po porodu. Imam tezave s sklepi, so sibki, bolece rame. Glavna tezava pa je kolk. Med lezanjem ob dvigu noge se mi je prvic zgodilo , da se je nekaj v kolku premaknilo. Cez nekaj dni sem stoje nogo narahlo dvignila in obrnila na ven in je takoj nekaj znova skocilo. Od takrat me tudi boli ze ko skusam kolk minimalno zasukati na ven. Zaboli na sprednji strani. Pri drugem kolku me je tudi spredaj ze zabolelo ampak ni se nic skocilo. Naj se povem, da sem hipermobilna v sklepih, in po nosecnosti naj bi bilo vse se dodatno razlahljano. Spim samo se na hrbtu ker se bojim poskodbe. Kaj bi to lahko bilo? Boli torej zaenkrat samo ko poskusam nogo obrniti na ven. Tudi v spanju sem se nerodno obrnila z medenico in je zabolelo. Je prislo do kake vecje skode? Se bo to se nazaj ucvrstilo? Kam naj se obrnem?

Hvala in lp

Spoštovani!
Po porodu se ponavadi zgodi, da so sklepi bolj ohlapni. Glede na to, da ste že tako bolj hipermobilni, je to pri vas verjetno še bolj izraženo. Da bi prišlo do kakšne večje poškodbe samo pri ležanju je malo verjetno. Svetujem sedaj nekoliko več počitka, če se stanje ne bo umirilo, pa opravite RTG slikanje kolkov in pregled pri ortopedu, ki bo ocenil, ali je potrebna MR preiskava.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close