Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Trmast dojenček

Trmast dojenček

Pozdravljeni,
obračam se na vašo pomoč in sicer problem je tak:
Imamo punčko staro 10 tednov problemi so se začeli že na začetku drugega meseca.
Ob prihodu domov je normalno pila mleko, dojila se je zelo malo zato je pila mleko večinoma preko flaške. Nekaj malega materino mleko, ostalo pa adaptirano mleko Novalac 1. Vse lepo in prav do konca prvega meseca. Potem so se začele težave s pitjem mleka. Vedno smo jo mogli prisilit, da je kaj spila. To je bilo z dneva v dan različno en dan je bilo v redu drug dan pa spet siljenje. In tako se je samo še stopnjevalo vse do sedaj. Včasih spije normalno recimo med 100ml in 120ml mleka včasih pa samo 40ml ali pa še celo manj. In ko ji ponovno prisloniš cucelj se začne upirat.. noče več vzet cuclja v usta in se začne nenormalno jokat, glavo obrača stran. Smo hodili pediatrinji, sum na soor.. dobila sva gel Rojazol, ki sva ga dajala na dudo. 3dni ni bilo vidnih izboljšav. Včeraj je popila 70ml mleka na 3 – 4ure. potem pa od 14:00 več ni vzela čisto nič. Potem smo se napotili k dežurni pediatrinji, ki jo je sprejela v bolnišnico.. odvzem krvi, vode, zjutraj še blato in priklop na EKG in čez noč na infuziji. Izvidi so vsi brez kakršnega koli problema. Danes čez dan v bolnišnici spije do 120ml na pribl. 3ure ampak jo je treba siliti ne popije normalno. Pediatrinja je dala diagnozo “trmast dojenček” ki noče jest. Nevem.. meni se to ne zdi normalno, da je lahko 2mesečni dojenček trmast in noče jest.. Je imel mogoče kdo kako podobno situacijo? ker se mi zdi neverjetno.. Hvala, Lp.

Razen tega, da se trudite dalje, da morda poskusite s hranjenjem na 4 ure, da morda poskusite zamenjati mlečno formulo, ni kaj svetovati. Mogoče bodo dopisale mamice s podobnimi izkušnjami.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Smo probali vsega i svašta.. Zanemjava mlečne formule, menjava flaške, cuclja, k mleku dodajali malo sladkorja.. vse živo. Pomaga pa nič. Sedaj jo voziva k tašči, da jo tam nahranijo ker jim vzame.. nama s partnerko pa samo ponoči ko spi.. drugače pa ni šanse, ko vidi stekleničko že začne brcat in se jokat.. in nimava pojma kje sva naredila kako napako oz. kaj se ji je zamerilo. Sva pa že oba čisto na robu z živci. Prosim za kakšna mnenja, če še mogoče ima oz. je imel kdo kak podoben primer in kaj ste naredili.. Hvala

New Report

Close