Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Temno zelen kakec 14dni

Temno zelen kakec 14dni

Imam sina, starega 4 mesece in pol, ki je vecinoma na AM (Novalac1), dojim cisto malo se. Priblizno 14dni ima temno zelen kakec, vcasih pomesan z rumenim. Ca 1 mesec nazaj sem poskusila menjati novalac1 (dodajala sem se sabsimplex in biogaia) za dm mleko, saj je imel.precej vetrov in krcov. Prvi dan menjave se je pojavil ta zelen kakec, potem pa nic vec. Kaka redno, vsaj 1x na dan. 1 teden sem vztrajala.na dmovem mleku ampak se ni obneslo, saj je mali zelel jesti skozi na dve uri, kot da se ne bi mogel nahraniti, zato sem sla.nazaj na novalac. Od takrat maprej ima.temno zelen kakec. Nehala sem dajati kapljice in mu dodajam d vitamin v obliki prsila dlux po nascetu pediatra. Naceloma je malcek brez posebnosti razen se vedno.ogromno vetrov, zaradi katerih je prve tri mesece precej jokal in malomspal. Sedaj je bolje kar se tice joka. Ali menite, da je ta zelen kakec, ki mimogrsde tudi zelo mocno smrdi po nekih zatohlih, kislih ribah razlog za preplah?
Nima vrocine, ima 5obrokov od tega 1 ponoci…na zadnjem pregledu 22.9.je imel.7kg in 64cm…cez dan je aktiven, vesel…
Hvala za vas cas!

Glede na to, da je dojenček povsem brez drugih znakov, ki bi nakazovali motnjo prebave, alergijo ali podobna stanja, pogosta v tem starostnem obdobju, trenutno ni mogoče pojasniti barve blata in vonja. Zato običajno sledimo, čakamo, da se še kaj pokaže. Če gre za motnjo, se bodo pridružili še kakšni znaki. Običajno pa ttakšna barva blata pomeni, da se izločajo žolčna barvila, kar je nujno za urejeno prebavo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close