Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izpuščaj – bulice

Izpuščaj – bulice

Pozdravljeni

Pred nekaj dnevi je naš otrok dobil izpuščaj / mozoljčke / bulice (ne vem kako bi definiral zadevo). So krožno razporejeni, lokalizirani v predelu žličke (prsni koš). Na drugih mestih se niso pojavili, vročine nima. Zjutraj smo opazili, da so se mozoljčki nekoliko razširili (povečali). Na otip so bulice trde, pravi da jo srbijo, ko se popraska jo malenkost boli. Ko se je zadeva pojavila ni bil v šoli (bila je doma). Vodene koze smo že odpravili. Sami smo pomislili na inpetigo, ker pa zaradi trenutne situacije ne moremo do svojega pediatra bomo poizkusili ugotoviti ali je temu tako preko spleta.

Zahvaljujem se za odgovor.

Lp, G

Morda gre za vezikularni dermatitis, povezan z okužbo s herpesom. Je kdo imel herpes v družini? V tem primeru sicer lahko uporabimo cinkovo pasto, ki bo pomagala sušiti, zdravila pa sicer ni.
Bom komentirala zadnji stavek. Nemogoče in nedoustno je, da ne morete do izbranega zdravnika, četudi na enak način kot tu: pošljete slike po mailu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close