Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vegeterijanstvo

vegeterijanstvo

lepp pozdrav!
stara sem 22 let, visoka 163 cm in imam 45 kg. Pred enim letom sem odsla na kitajsko. (vrnila sem se pred 5 dnevi). Po enomesecnem bivanju na kitajskem sem dobila zelo hudo obliko aken. Po sestmesecnem zelo discipliniranem zdravljenju z kitajsko tradicionalno medicino (svaka cast kitajcem!) sem ozdravela.
v zdravljenju je bilo vkjuceno kitajsko zeliscarstvo (zunanje in notranje), 100 % sprememba prehrane in vsakdanjega zivljenja.
Kot sem ze omenila sem morala spremeniti prehrano.
Moja sedanja prehrana vkljucuje veliko sadja (razen banan) in zelenjave, zitaric, strocnic in oresckov (razen arasidov, ki zaradi etericnih olj lahko povzrocajo akne), od hrane zivalskega izvora uzivam samo sir in zelo malo jajc (enkrat mesecno) …
vsakodnevno spijem 2-3 litre vode na dan, poleg tega pa pijem se zdravilni kitajski caj, ki zmanjsuje prevec vrocine v telesu.
trenutno sem zopet zdrava, ker pa sem vegeterijanka ne vem ali moram dodatno jemati vitamine in minerale. ce moram me zanima v kaksni obliki jih je najbolje jemati, da bi bili le te karseda naravni in telesu prijazni, ker se zelo bojim da bi mi razni umetni dodatki ponovili bolezen.
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem!

Spoštovani!

Pri tako strogem vegetarijanstvu bi lahko prišlo do pomanjkanja vitamina B12, ki je ključen pri tvorbi molekule hemoglobina, zato bi bilo smotrno preverjati stanje vaše krvi (za izključitev anemije) in v primeru slabokrvnosti prejemati injekcije vitamina B12 na tri mesece. Drugih problemov pravzaprav ne bi smeli imeti.

Tudi 45kg se mi dozdeva relativno malo, vendar, če se dobro počutite in ste ustrezno telesno aktivni, tudi to ni problem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lepo prosim, ce napises, kaksen je to caj, ki zmanjsuje temperaturo telesa.
Pozdrav

Čaj, ki sem ga dobila na kitajskem, žal ga tukaj v sloveniji ni. povedali pa so mi da ima taksne lastnosti vsak čaj, ki je zelo grenkega okusa. Ampak moras biti pozorna, kajti to je kitajska medicina in da ne gre za povišano telesno vročino ampak vrocino v organih, zaradi katere pride do določenih bolezni.
upam da sem ti z odgovorom vsaj delno pomagala
pozdrav

New Report

Close