Najdi forum

Nenaden razhod dolgoletne zveze

Pozdravljeni,
po stirih letih zveze me je kar naenkrat pustil fant, s katerim sva se imela res lepo. Kar naenkrat pa mi je povedal, da to ni vec to, da rabi cas zase. Dala sem mu cas in sva se pogovorila ter si dala se eno priloznost ki je trajala dva tedna. Po dveh tednih pa mi rece, da se je ta dva tedna bolj ali ne pretvarjal. Razhod je bil zame sok, rekel je da nisem nic jaz kriva, da sem super oseba, da on rabi par mesecev casa da razmisli ali me hoce ali ne ali sem prava. Danes je drugi dan od razhoda, prvi dan mi je ze pisal, da sem nekaj stvari pozabila pri njemu ter da mi napise kdaj se dobiva na kavi. Zanimajo me predvsem moska mnenja, kaj kako zakaj. Moja druzina niti jaz nisem opazila pred tem nobenih opozorilnih znakov ki bi nakazovali konec razmerja. Koliko casa bo razmisljal? Ali naj ga cakam? Nevem kaj naj naredim, po eni strani ne vem ce se vidim prihodnost z njim po drugi vem da je imel veliko osebnih in druzinskih tezav in se morda le isce. Je pa rekel da locitev ni dokoncna da me noce zgubit in da v tem casu ne bo imel drugih. Koliko casa ponavadi traja to razmisljanje? Meni je rekel da rabi par mesecev ampak toliko se poznam in vem da ga ne bom cakala. Naj mu kaj pisem ali naj cakam da on napise in kaj ce nic ne napise?Prosim pomagajte!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

hehe ja malo se te je navelčal in ga hoče še drugje namočit. Za to tudi ločitev od tebe še ni “dokončna”. Malo se bo pasel naokol in če nebo nič boljšega dobil se vrne k tebi. Evo, moško mnenje. Ampak velika verjetnost je da bo tudi potem ko se vrne še naprej iskal naokol.

Ja, ampak sedaj ko razmisljam z drugega zornega kota, ni dajal nobenih opozorilnih znakov, razen mesec dni nazaj ko sem bila en mesec pri njemu ker sem delala v blizini in takrat je bilo dejansko prvic da sva zivela skupaj dlje casa, saj sva sw drugace videvala ob vikendih. Problem je bila tudi njegova mama,ki me ze od zacetka ni marala in on je dejansko mamin sincek in jo vedno poslusa in to pri 25 letih. Jaz sem se vedno postavila zase, on pa se ni. Imajo ful druzinskih tezav so nestabilna familija. Preden je mene spoznal je bil propalica brez faxa in kadil travo. Ko je mene spoznal je ratal boljsi in vse naredil. Mama pa me se skos ni marala. In tudi rekel je nazadnje ko sva se pogovarjala da se je pomenal z mamo in mu je namignila da se me znebi. Glede na to da je jokal ves cas razhoda povedal da ni dokoncno itd. Tudi to da razmilja eno leto da bi me pustil je pomoje laz saj sama dobro poznam njega in berem ljudi, bi ze kaj posunla nisem glupa, pa vses sem ga skoraj pustila (letos aprila) in je jokal naslednji dan da sem ga vzela nazaj, saj sem vedela da me ne bo izpustil, to je zame velik sok, da je kar iznenada to naredil. Pred dvema tednoma sva tudi govorila o prihodnosti (on je zacel) da nama bo njegov fotr dal stanovanje in bova placevala samo stroske. Zakaj bi se nekdo pogovarjal o prihodnosti in to prvi, ce me je imel namen pustiti. Nevem no zmedena sem in mislim da ga je mama napuntala in oprala mozgane, saj je v vsem kar sem naredili iskala samo napake se govorila je da se drogiram,ceprav se nisem nikoli v lajfu. In on jo poslusa! Mislim, da se bosta njegova tudi locila, saj je njegov oce vec ne more poslusati in tezi fantu vsak dan se o svojih problemih,on pa kaksen je vpije vse kot goba in se sekira. Kaj mislite o vsem tem? Mi pa zdaj nic ne pise, ceprav imam se stvari pri njemu, na fb me ima se skos kot punco nevem no

Tvoje razmišljanje je tipično žensko. Pobereš tipa in ga stlačiš v svoj model. Premisli, kako bi se ti počutila, če bi nekdo s teboj ravnal na tak način.
Mislim, da se je tvoj fant naveličal tvoje psihološke nadvlade in ker ne zna drugače in ti psihološko ni kos, je pač šel naprej, po svoje in zase. Njegova mama pa to nadvlado tudi vidi in ji to pač ni všeč, ker konkuriraš njej. Morda se je tvoj tipček odločil za odnos s teboj prav zato, ker mu nudiš podobno udobje kot njegova mama – obe namreč sprejemata odločitve namesto njega, s čimer on podzavestno prelaga odgvornost na vaju. Ker pa občutki o slabih in neprijetnih odolčitvah prevladajo tiste dobre, se tip pač “nehvaležno” postavi zase takoj, ko dojame, da ga odnos s tabo omejuje. 😉
Pri vseh odnosih, ki jih imamo z drugimi, moraš najprej vedeti, kdo si in do kam sežeš, nato pa skladno s tem iskati tudi partnerja oz. partnerko. Metuljčki v trebuhu, oz. zaljubljenost ne smeta biti odločilno merilo, ker to sčasoma mine in na koncu ostane le rutina in grenkoba, ker so razlike med vama prevelike. Človeka ne izbereš zato, da ga boš spreminjala, ampak zato, ker je zate dovolj dober, da ti ga ni potrebno spreminjati.

Saj je vseeno a ga je mama nagovorila ali kdo drug. Dejstvo je, da te je pustil oz. te ima za rezervo, če v tem času ne najde kaj boljšega.

Vprašaj se če želiš v takšnem direndaju in negotovosti živet dolgoročno? Če ne potem ne vidim razloga, zakaj bi si še želela biti z njim.

Moje mnenje je, da ga vprašaš, kdaj lahko prideš po svoje stvari, greš tja in mrtvo hladno odpelješ kar je tvoje in konec.

Imam podobno zgodbo za sabo, tudi totalno psihočno nestabilen moški, odvisen od maminih zaplankanih mnenj. Ona je itak sovražila vse ljudi po vrsti tako tudi nisem bila izjema. Me je pustil s temi besedami, da morda bova spet skupaj in blabla. So tudi bile še moje stvari pri njemu in on bi kar tako pustil, a sem po nekem času prišla, spakirala in odpeljala. On je jokal ko sem pakirala. Nisem niti 1 solze potočila, še manj padla na to foro, da se bi mi smilil. Sva prekinila vsak kontakt in ni šans da ga bi kdaj vzela nazaj, če bi želel.

Takšne nedorasle je bolje pustiti njihovim mamam, da so jim partnerke:)))

Poglej na ta razhod s pozitivne plati, čeprav je na začetku hudo. Ti si še premlada zato še lahko uživaš ob kom drugem….Jaz sem že v letih 40* in me je tudi pustil brez obrazložitev oziroma z banalnimi izgovori (kot da mu bom kaj očitala čez dve leti, da nimava otrok in je razhod lažji ipd) . Ignoriraj ga ne išči pojasnil zakaj in kako enostavno ignoriraj in naredi nekaj zase. Če je mama enkrat problem bo zmeraj…Poišči si nove hobije, druži se in uživaj…Če je bil pravi zate bo pokazal čas, morda boš pa še sama hvaležna, da te je pustil, na koncu ko bolečina zbledi…Meni je naredil mačjo uslugo, vsa leta sem v podzavesti vedela, da ga moram zapustiti saj ni ustrezal vsem profilom mojega ideala, zdaj me je pač prehitel. Enostavno je tako, da se eni čutimo, vendar skupaj ne znamo živet, se dopolnjevat, ukslajevanj, podajati kompromise in zapademo v večni vzorec kaosa, poniževanj, kregarij in banalnosti…Če te je zapustil je o tem razmišljal že prej…Počakaj in čas bo pokazal koliko je v resnici mislil resno. Moj se je vrnil po 14 dneh, vendar ga nisem več vzela nazaj…
Če pa še bova kdaj skupaj pa tudi nikoli ne rečem nikoli…nekateri so po prekinitvi uspeli uredi še boljše odnose kakor prej, nekateri pa žal nikoli več…vse je z nekim namenom…ali kot razlaga psihologinja… (neimenovan izvor)

Drži, da so bivši bivši z razlogom, se je pa potrebno v vsakem posameznem primeru vprašat ali je ta razlog dovolj dober za to, da se nehaš trudit v nekem odnosu in vse skupaj pošlješ nekam. Drži tudi to, da so mnogi po koncu zveze našli boljše in bolj kompatibilne partnerje, vendar v redkih primerih saj zmeraj sledimo istim vzorcem pri iskanju partnerja. Ampak drži tudi to, da so mnogi potem pristali v zvezi, ki je bila še dlje od idealne kot prejšnja. Zato je neumno vse zveze obravnavat enako, sploh pa primerjat neko najstniško zvezo, z recimo neko dolgoletno zrelo zvezo dveh odraslih oseb, ki recimo tudi živita skupaj ali v to peljeta vezo. Dejstvo je, da vsaka zveza slej kot prej pride na preizkušnjo. To je človeško, normalno. To so medsebojni odnosi. Zaljubljenost traja nekaj časa, vse ostalo v zvezi, ali nadaljnja leta, pa je odvisno tudi od sposobnosti prilagajanja, skupnih ciljev, interesov, medsebojnega spoštovanja, … Če z nekom preživiš recimo 4,7, 10 let ali več ne moreš tega človeka kar odrezat iz svojega življenja. Tudi če ga, bo na nek način vedno del tvojega življenja. Preveč časa si preživel z njim/njo, da ti kar naenkrat ne bi nič pomenil. Zato razpad vsake takšne zveze ni enostaven. Vrnitve nazaj so pogoste in v mnogih primerih tudi zelo smiselne. Ni nujno, da gre za to, da se naučiš na nek način življenja s to osebo in drugače ne znaš živet, pa četudi včasih naletita na preizkušnjo. Po prekinitvi takšne zveze lahko tudi spoznaš, da je bila v resnici dobra, da je bil to tisti odnos za katerega se je vredno boriti in delati na tem, da je lahko boljši. Saj si to osebo tudi izbral. Včasih takšna prekinitev partnerjema zgolj odpre oči in začneta se zavedat, da nič ni samoumevno, da je vsake pravljice lahko tudi konec. Lahko pa tudi traja, če se zanjo oba potrudita in si data možnost. Po prekinitvi veze, vseeno katere strani je ključno za uspeh komunikacija in dati možnost za ponovno oživitev.
Splošnih pravil ni. Gre za posamezne odnose med ljudmi. Marsikdo krepko obžaluje, da je zaradi stvari, ki so se čez čas izkazale za nepomembne, prekinil določeno zvezo, ki je bila v resnici dobra. In vsak sam najbolje ve ali je nek bivši ali bivša bil vreden tega, da se mu/ji da še eno šanso ali ne. Ne, vsi bivši niso bivši z razlogom. Nekateri so bivši samo zaradi neumnosti in prevelike človeske trme, ega itd. Človek pa lahko preživi vse in se vedno znova navadi na nove življenjske razmere, ki so lahko iste, vsekakor boljse in lepse se posebej, ko partnerja izpostavita napake pri drug drugmu in si data moznost za ponovno ozivitev veze. Ce si moznosti ne data pa vodi v dolgo agonijo, custvene neuspehe in propadanje notranjega miru. Kdor pa po prekinitvi zeli in vztraja v prijateljskih odnosih, le ta mora dati moznost se ene šanse saj bo sele po njej ugotovil njeno dejansko vsebino lastnega zivljenja saj to nakazuje, da do bivsega cuti se veliko! Torej dajte si eno moznost saj drugace nikoli ne zves pravega odgovora. Prekinitve pa v vecini obudijo in polepsajo kar je trenutno v navalu afekta jeze nezadovoljstva priletelo na preizkusnjo. Ljudje se spreminjamo in vse kar nas na partnerju/ki moti se lahko spremeni, vse, samo potrudit se je potrebno. Tam ko pa je zelja je pa tudi pot. Uresnicita si jo, da vama nebo zal. Najprej raziscita in odpravita napako ki vaju je vodla do prekinitve, sele, ko uspeta to se pricne pot novih podvigov, temeljev in ljubezni. Nihce pa ni popoln, moznost za ureditev pa vedno so, samo ce se obe strani dovolj potrudita.
Pa srečno

Kukr se tole bere je mama narcis in zelo vplivna na sina. Ja se zna zgodit da je njen sin totalno izgubil samega sebe. Iz vseh strani mu nekdo nekaj tupi u glavo in si verjetno zeli samo zbezat iz tega kaosa stran. V taki situaciji je potem bolje, da se clovek umakne in ponovno najde sebe nazaj. Sebe vprasa kaj si on zeli. To mu bo pa ratal samo tako da se umakne od narcisoidne mame stran, kateri je vec kot ocitno podrejen. Mu je ze dotupila verjetno da ona najbolj ve kaj je za njenega sina najbolje. Zal ti tukaj ne mores nic, dokler fant sam ne pride do tega spoznanja, da je mama custveno nasilna do njega in je on samo del njenih manipulacij.

Težka.

Saj ves, da imas vse vajeti v svojih rokah?
Ves, da si ti tista, ki se bo odlocila? Ne sprasuj tukaj, najdi odgovor pri sebi. Vprašaj se, daj na tehtnico – pa saj ze ves odgovor, nekje v koticku svojih misli ves…

Delaj na sebi, beri knjige, na vsaki polici trgovin najdes naslove,”Boljsa jaz…. Kako se dvigniti na visjo raven…. Poskrbi zase..”
Delaj na sebi, da imas fokus na sebi.

Kar se tice fanta se ne obremenjuj z njim, ne razmisljaj o njem. Tudi o druzini, mami… ne. To ni tvoje. Oni imajo sami za predelat. Tudi tiste stvari, ki so pri njem, niso nujne. Tudi ce jih gres iskat cez pol leta.
Nekdo, ki ti rece, da hoce pavzo in se najti je povedano z drugimi besedami, da se je navelical ali da se je zaljubil ali… vseeno kaj. Noce te blizu. Se bos soocila s tem? Ali zelis drobtinice? Pa se malo drobtinic na kavi?
Jokaj, tuli, izpovej se nekomu… Ampak postavi mejo sebi in tudi fantu.

Pojdi naprej in ko bos cez 1 leto gledala nazaj bos videla, da si tega fanta nisi zaluzila. Ne… Fant si tebe ni zasluzil. Ker prava ljubezen niso drobtinice ampak vzajemno dajanje.

Srecno.
👍🌞🍀

Lahko da je zgubil samega sebe. Na eni strani mama pritiska nanj, na drugi strani ima tebe, ki zelis vedet pri cemu si. On pa hoce zbezati stran od vsega. Naucit se mora, da na njegove odlocitve ne smejo vplivat drugi, tudi druzina ne. Bi ti pa kot fant lahko odkrito povedal kaj ga matra in kaj je v ozadju.

Podobna zgodba kot pri meni samo obratno da je punca rabla cas.. Ceprav sem se trudu vrjetno prevec kr je vseega imela dovolj.. Je na koncu izpadlo da rabi cas ker je mela ljubimca sem slucajno sam ugotovu.. Kr naenkrat bi spet z namo bla ampak ko sm prekinu sm se šele takrat dobro pocutu.. Tko da previdna bodi zakaj rabi cas

Sprijazni se ti ga ljubiš on tebe ne PIKA

Sama sebi si najbolje odgovorila kaj ti pomeni, če veš da ga ne boš čakala. Točno toliko ti pomeni, pojdi naprej, ne oziraj se nazaj, kar se enkrat konča je končano tudi če se nadaljuje.

Ko oseba reče da rabi čas za sebe, v resnici pomeni da se želi čustveno oddaljiti od tebe, da te lažje zapusti. Če tvoj partner rabi čas za sebe, mu ga daj tako da prekineš odnos. “Je pa rekel da locitev ni dokoncna da me noce zgubit in da v tem casu ne bo imel drugih. Koliko casa ponavadi traja to razmisljanje? Meni je rekel da rabi par mesecev ampak toliko se poznam in vem da ga ne bom cakala.” -> to pomeni da bo on raziskoval z drugimi ženskami in če ne najde boljše od tebe se ti bo vrnil. Ne nasedaj na te neumnosti. Tvoj partner te ne smatra dovolj dobro, je mišljenja da lahko najde boljšo od tebe. Tudi če ostaneta skupaj, nikoli ne boš zares čutila prave ljubezni z njegove strani. On se bo s teboj samo sprijaznil, ne bo pa to prava ljubezen iz privlačnosti. Zaslužiš si človeka, ki mu boš všeč taka kot si. Partner ti je naredil uslugo, ko te je pustil. Moj nasvet ti je da ga odsloviš za zmeraj in si najdeš nekoga drugega. On pa naj si vezema čas kolikor hoče.

Samo ne delaj si tega stresa in ne čakaj. Meni je bivši isto naredil. Tisto je bila moja prva zveza in sem ga naivno čakala, on pa je kot čebelica letal iz enega na drugi cvet med tem časom.

Pojdi dalje ti svetujem, ta fant ni resen, če bi bil s tabo nebi poslušal mamice ampak bi poslušal tudi tebe, še ne ve kaj bi rad.

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

Razhod je boleč, včasih se pretvarjamo, da smo odlični, vendar se ne, saj se s tem, da se borimo za to, da bi dobili svojo ljubljeno osebo, borimo tudi za to, da si povrnemo veselje in srečo. Ko se je moj štiriletni stari prijatelj razšel z mano, sem komaj govorila, ne da bi jokala. Počutila sem se zavrnjeno in depresivno in tudi nisem vedela, kaj naj storim. Nisem vedel, ali ga lahko dobim nazaj, in tesnoba je bila nevzdržna. Brskal sem po internetu in med branjem člankov in spletnih strani o neštetih urokih naletel na glasnega lorda). Hotel sem najino zvezo nazaj, dr. Pelar mi je zagotovil, da se bo prijatelj vrnil k meni. Nato sem sledil navodilom in načrtom, ki mi jih je ustvaril Dr.Pellar, in v enem tednu sva bila spet skupaj in tako zaljubljena! Vem, da se to ne zgodi vedno tako hitro, toda dr. Pelar je dejal, da so uroki učinkoviti in se je zgodilo! se druži v urokih, zaradi katerih je spremljevalec noseč, da pozdravi katero koli bolezen ali bolezen, zmaga v loteriji ETC, nikoli ne bom pozabil, kako mi je pomagal. Pošljite mu e-pošto na [email protected] in preizkus vas bo prepričal

Pozdravljena, pridi ti v moj objem, sam doživel tako izkušnjo z punco. Ampak jaz je nebom čakal.

New Report

Close