Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ponavljajoča se občutek slabosti in bruhanje

Ponavljajoča se občutek slabosti in bruhanje

Spoštovani!

Hči je stara 9 let. V letošnjem šolskem letu je začela občasno jamrati zaradi slabosti pred spanjem, bruhala je le redko. Po nasvetu njenega pediatra, smo nekoliko spremenili prehanjevanje, da je večerjo jedla najkasneje 2 uri pred spanjem, divignili smo ji vzglavje in spi na levem boku. Ti ukrepi so za več mesecev zadoščali.

14. julija je začela zvečer bruhati in v slabih 4 urah je 9x bruhala. Ob tem je tudi tožila, da jo boli trebuh. Naslednji dan je bila v redu. Čez tri dni se jih je slabost ponovila, a ni bruhala. Nato je bilo 14 dni vse v redu. V zadnjem tednu je ponovno 2x takoj po kosilu bruhala. Pravi, da je trebuh ne boli, le kar naenkrat začuti, da se jih hrana vrača v požiralnik.

Ob večerih se jih pogosto spahuje, čeprav pravi, da je ne čuti kisline, ampak samo po domače povedano “riga”.

Ne vem, če bi lahko to imelo kakšno povezavo, a že kot dojenček je imala močan refluks in je veliko polivala. Težave ima tudi s slabostjo med vožnjo.

Njen pediater je trenutno na dopustu. Prosila vas bi za mnenje, kako naj ukrepamo. Ne vem, če je smiselno, da bi jo vozila na urgenco.

Že v naprej hvala za nasvet, saj ste mi že večkrat z njimi pomagali, ko sta bili dekleti še zelo majhni.

Lep pozdrav

Zelo verjetno gre za vnetje želodčne sluznice, lahko tudi za refluks in posledično vnetje sluznice tudi v požiralniku.
Zdravila, ki jih uporabljamo tudi pri otrocih (inhibitorji protonske črpalke) hitro učinkujejo in ublažijo stanje. Zdravilo lahko predpiše pediater na osnovnem nivoju brez drugih preiskav, pri ponovitvi ali neuspehu zdravljenja pa svetujemo napotitev h gastroenterologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close