Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Mozoljčki, izpuščaji!?

Mozoljčki, izpuščaji!?

Spoštovani,

sem prebral kar nekaj že odprtih vprašanj na to temo, vendar nisem prepričan, če gre pri nama za podobne težave.

Imava 6 tednov starega dojenčka. 2 tedna nazaj, so se fantku prvič začeli pojavljati posamezni mozoljčki, kar sva pripisala čiščenju kože. V zadnjem tednu, pa so se področja z mozoljčki razširila po celotnem obrazu, tudi na predele ušes, lasišča, vratu in področja nad dojenčkovimi prsi.

Za lažjo predstavo vam prilagam sliko.

[attachment=0]zan.jpg[/attachment]

Naj še omenim, da dojenčka večkrat dnevno umivava z mlačno vodo po prizadetih področjih, včeraj zvečer pa sva ga še dodatno namazala z Bepanthen Plus, vendar misliva, da je koža še bolj razdražena in so mozoljčki bolj vidni in rdeči. Fantek je dojen.

Prosim za pomoč, kako naj ukrepava v naprej.

Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem!

Lp,

Domen in Rebeka

Slika prikazuje tipično vnetje kože malega dojenčka, ki ga pripisujemo začetnemu prilagajanju na izvenmaternično življenje. Koža je največji organ, ki je v stiku z okolišnjimi vplivi. Kožo dojenčka negujemo z umivanjem, če je suha, uporabimo čista olja, lahko tudi ribje mazilo, sicer pa mine samo okoli 3. meseca starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close