Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vroče dlani in podplati

Vroče dlani in podplati

Zdravo.
Imam 13 mesečno hčerko,katera je že od rojstva vedno precej “vroča”. S tem ciljam predvsem na podplati,dlani in glavo. Ne opisujem standardne povišane telesne temparature (s to sva imele težavo samo enkrat 3 dni zapored med 39,5 in 40-izginila sama brez drugih simptomov standardnih sezonskih bolezni) ampak dejansko razliko v temparaturi med omenjenimi deli telesa in ostalimi predeli ki so v primerjavi s tem bolj “normalne” temparature. Primer : danes smo bili na bazenu,kjer so se ji šele po kakšni dobri uri ohladila stopala in dlani,glava je ostala toplejša. Zvečer potrebuje kakšno uro-dve da se ohladi in spi brez zbujanja,dokler ji spet ne postane vroče,se zbudi,pije in spet ponovi napisano. Tako celo noč. Čez dan spije cca. 0,5l vode ali več,ponoči cca. 2dcl-3. Temparature v spalnem prostoru so cca. 20-22 stopinj,ona spi vedno brez pokrivala. Noge imajo tudi že nekaj časa vonj,ki je verjetno posledica potenja zaradi te vročine. Zanima me,če so te zadeve dokaj normalne,ali obstajajo težave povezane z omenjenim primerom. Hčerkina babica(+njen brat in pokojni brat) in stric (vsi po očetovi strani) imajo težave s srcem,babica še z sladkorno boleznijo. Prav tako naj omenim da se “segreje” tudi ob vsakem vnemirjenju (pozitivnem ali negativnem) in prav tako potrebuje kar nekaj časa da se potem ohladi (pomiri se pa zelo hitro 🙂 ).
Za odgovor se že v naprej zahvaljujem in opravičujem za dolg opis,sem nova tukaj 🙂

Lp, Suzana

Na naštetih področjih je največ žlez znojnic, s potenjem telo uravnava telesno temepraturo. Pot, ki se izloči, začne na površimi telesa razpadati, kar povzroča poseben vonj.
Poznamo tudi nekaj bolezni prevelikega potenja tudi pri otrocih:
https://www.aboutkidshealth.ca/article?contentid=799&language=english
če je potenje res veliko, se posvetujte z otrokovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close